Caroline Polachek v klipu k "Billions" vyrobí víno a pohostí s ním děti. Divné? Nikoliv!

14.02.2022 12:44 - Lukáš Boček | foto: Perpetual Novice

Očekávat od Caroline Polachek jednoduchou hudbu s jednoduchým sdělením a jednoznačně srozumitelným videoklipem je samo o sobě oxymóronem. Ani na novém singlu "Billions" se v tomto ohledu nic nemění - vokální pouť, během které každá část skladby nabídne jinou zpěvaččinu hlasovou polohu a postupně dospěje až do epického finále s dětským sborem, je přirozeným pokračováním trendu uvedeného k životu již na vynikajícím albu "Pang".

Jakou vizi si však pro nás americká muzikantka se slovenskými kořeny (pradědeček pocházel z malé osady v Košickém kraji) připravila tentokrát? Šťavnatou! Nejprve nasbírá hrozny, svépomocí z nich, obuta v bílých střevících, šlapáním vymačká šťávu a po řádné očistě nakonec hotové víno nalije dětem, kterým k tomu přečte mystický příběh o konci světa, v němž už se nenachází prostor pro žádné záhady. Dohromady to moc smyslu nedává, ale sama Caroline naštěstí v tiskové zprávě přidala i komentář, který snímek staví do nového světla.

"Přemíra bohatství tohoto světa mě vyvádí z rovnováhy. Někdy to vypadá jako ultimátní tragédie, protože je kvůli tomu drancována a ničena naše planeta. Někdy mi to připadá jak z časů před člověkem, mimo morálku, zároveň jako něco, co nemá obdoby. Nic neodsuzuji, jen tady jednoduše žiju s vámi. Jaký to je pocit být tak bohatý?"

Zamyšlení nad stavem světa je v případě "Billions" vpravdě neodolatelné. Caroline Polachek se jako vždy prezentuje s dokonalou éteričností a jen těžko vás od videa a hudby odláká cokoliv dalšího. Pro fanoušky má navíc dobrou zprávu: nová deska, na níž se "Billions" objeví spolu s předchozím singlem "Bunny Is A Rider", je prý již prakticky hotová.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY