Mac DeMarco zahájí sérii letních koncertů ve Žlutých lázních

11.02.2022 13:54 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Nevyzpytatelný kovboj indie scény Mac DeMarco se vrací do Prahy. Jen málokterému hudebníkovi se v minulé dekádě podařilo nakazit celou generaci nastupujících umělců nejen svým lo-fi zvukem, ale i zábavným floutkovským přístupem. Největší a nejméně pravděpodobná star současnosti v Praze konečně představí své album "Here Comes the Cowboy". To DeMarco věnoval svým blízkým, které sám rád nazývá kovboji.

Kanadský hudebník vystoupí 8. června 2022 v pražských Žlutých lázních v rámci nové série letních koncertů My Kind of Summer. Více informací o celé sérii i jména dalších vystupujících, kteří napříč letními měsíci zahrají právě ve Žlutých lázních, budeme sdílet již brzy. Vstupenky (760 Kč) na koncert Maca DeMarca jsou v prodeji na stránce Fource.cz a v sítích GoOut.cz a Ticketmaster.

Mac DeMarco působil odjakživa drze až potrhle, jeho veřejné vystupování vždy vzbuzovalo rozruch. Samotná tvorba však stojí v kontrastu k jeho nekonečným eskapádám. Vyzrálý songwriting a neokázalá produkce mu pomohly stát se nejrychleji stoupající star nezávislé indie scény minulé dekády. A zatímco volnomyšlenkářská hvězda, která na první pohled nebere nic vážně, bavila fanoušky, v samotných textech vyplývaly na povrch DeMarcovy úzkosti a pochybnosti spojené se stárnutím, morálkou nebo tíhou závazků.

První nahrávky se pyšnily bezstarostným zvukem čerpajícím ze sedmdesátých let, japonského hudebního minimalismu, psychedelie i americké nezávislé scény, která zažívala svůj boom společně s úspěchem průlomové DeMarcovy desky "Salad Days" (Captured Tracks, 2014). Jeho následná tvorba ("This Old Dog", 2017) přinesla twist v podobě osobních textů, ve kterých se vyrovnával se stárnutím i nebezpečím, které se skrývá v příliš snadno dostupné lahvi pálenky. Ostatně tohle téma dále rozvíjí i na poslední "Here Comes the Cowboy", na které se DeMarco věnuje svým blízkým a ohlíží za bouřlivou dekádu. Magazínu Rolling Stone o desce prozradil: "Snažím se najít způsob, jak si vše srovnat. Někde tam venku je klid, jenom zatím nevím kde."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY