Kirk Hammett z Metalliky připravil na duben debutové sólové EP "Portals"

11.02.2022 10:53 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Kytarista Kirk Hammett je pevně spjat se svou domovskou formací Metallica, se kterou brousí kytaru už od roku 1983, předtím ještě založil i skupinu Exodus, která se rovněž počítá mezi klíčové kapely thrash metalu. Až nyní to ale zkouší sólově. Na 23. dubna totiž naplánoval vydání prvního vlastního EP "Portals". Vyjde digitálně, na CD a jako speciální modrý vinyl na labelu Metalliky Blackened Recordings.

"Hudba byla vytvořena s něčím, co bych nazval zvukově-cinematickým způsobem. Jsou to soundtracky k filmům, které vám běží v mysli," uvedl k nahrávce autor. Čtveřici skladeb napsal společně s dirigentem Edwinem Outwaterem, který s Metallikou spolupracoval na společném projektu s orchestrem "S&M2". Outwater rovněž řídil orchestr a přispěl na album klávesovými party.

Na ípíčku "Portals" se dále podíleli bubeníci Jon Theodore a Abraham Laboriel (spolupracoval mimochodem s Paulem McCartneym nebo Duran Duran) a basák Greg Fidelman. Aranže měl na starost Blake Neely a nahrávku produkoval starý známý Bob Rock, který s thrashovou legendou dělal na deskách "Load", "Reload", "Garage Inc." a "St. Anger".

Tracklist sólové prvotiny Kirka Hammetta je následující: Maiden And The Monster, The Jinn, High Plains Drifter, The Incantation.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY