Brit Awards dle očekávání ovládla Adele

09.02.2022 11:01 - Honza Balušek | foto: Columbia Records

Člověk nemusí bydlet ve Velké Británii, aby si téměř s jistotou mohl tipnout, že z letošního předávání Brit Awards odejde jako největší vítězka Adele. A přesně to se v úterý večer také stalo - zpěvačka si domů odnesla hned tři sošky. Úspěšná se stala v kategoriích pro nejlepšího umělce, nejlepší album ("30") a také skladbu ("Easy On Me").

Letošní Brits nabídly opět pořádnou show. Konaly se v londýnské The O2 za účasti tisíců diváků a přinesly i hodně diskutované novinky. Ženskou a mužskou pěveckou kategorii nahradila pouze jedna - Artist of the Year -, což ale česky nevyzní (umělec/umělkyně roku?). Přibyla ovšem stejná cena i pro mezinárodní hudebníky a hudebnice. Nominace byly navíc rozšířeny i o čtyři žánrovky. Na moderátorském postu komika Jacka Whitehalla po čtyřech letech vystřídal jeho kolega Mo Gilligan, tam se však žádné rozepře čekat nedaly, Whitehall totiž už předem oznámil, že je čas předat uvádění největší britské události roku někomu jinému.

Zatímco vítězství Adele bylo očekávané, v kategorii kapel si ocenění odnesla formace Wolf Alice, která tak za sebou nechala Coldplay, D-Block Europe, Little Mix a London Grammar. Ve stejné kategorii pro mezinárodní skupinu roku vyhráli Silk Sonic, tedy spolupráce Bruna Marse a Andersona .Paaka. Zahraniční umělkyní roku se stala Billie Eilish. Pokud vás zajímají nominovaní a vítězové všech kategorií Brit Awards, zamiřte na jejich web.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY