Matěj Burda se lechtivým singlem "TV" vydává na sólovou dráhu

13.02.2022 19:02 - Josef Martínek | foto: Michal Berger

Dosavadní hudební počínání Matěje Burdy nebylo vůbec marné - působil jako frontman opavských Come and Play, později se angažoval v kapelách Adama Mišíka či zpěvačky Nelly. Nyní zkouší uspět se sólovým singlem "TV", který připravil ve spolupráci s producentem Enthicem.

Písnička jde po proudu současného směřování popu - očekávejte proto melancholickou, lehce potemnělou náladovku s houpavým beatem a závojem erotična. V českém textu nechybí ani pár anglicismů a Burdův pěvecký projev je odosobněný, až flegmatický, přesně jak je poslední dobou v módě. Prezentuje se tedy v dosti odlišné podobě, než jakou znají posluchači zmíněného slezského acoustic-popového projektu s anglickým repertoárem.

"Teprve setkání s Adamem Mišíkem a Enthicem pro mě bylo pro dotvoření mé představy o současném směru a posunutí se k realizaci zásadní. Snažil jsem se, aby měly nové skladby aktuální klubový zvuk, ale zároveň se z nich nevytratilo písničkářství a mé kapelové kořeny," objasňuje.

Videoklip režíroval Pavel Brilla a svým pojetím přesně kopíruje vyznění songu. Záběry, které zpěvák s přítomnou dívkou v televizi sledují, vzdávají poctu jeho oblíbeným filmům, včetně třeba Hitchcokova trháku "Psycho". Vzniklo celkem zdařilé dílo, kterým může Burda oslovit hlavně mladší posluchače. Co se ale míry stylizace týče, klidně by mohl příště trochu ubrat, takto se jeho záměr přece jen jeví až příliš nápadně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY