- musicserver.cz">

Nikki Sixx z Mötley Crüe: "Pearl Jam jsou jedna z nejnudnějších kapel historie"

08.02.2022 11:11 - Jiří V. Matýsek | foto: NME.com / The Guardian

Spory mezi hairmetalovými formacemi osmdesátých let a grungem, zdá se, neutichají ani po třiceti letech. Nedávno se do sebe pustili Eddie Vedder z Pearl Jam a basák Mötley Crüe Nikki Sixx.

Prvně jmenovaný se na toto téma rozpovídal v rozhovoru pro New York Times. "Skončil jsem na koncertech, na které bych o své vlastní vůli nešel - koncertech skupin, které ovládaly MTV v pozdních osmdesátkách. Metalových formací, kterými - snažím se být milý - jsem pohrdal. Mötley Crüe a jejich 'Girls, Girls, Girls'. Ať jdou do prdele. Nenáviděl jsem to. Nenáviděl jsem, jak ti chlapíci vypadali. Nesnášel jsem, jak to zobrazovalo ženy. Bylo to tak prázdné," svěřil se.

Pochválil nicméně Guns N' Roses, kterým se podle něj podařilo do období předcházejícího žánru grunge přinést trochu "ostrosti".

Tohle odmítnutí se pochopitelně dostalo až k basákovi Mötley Crüe Nikkimu Sixxovi, který zareagoval na twitteru: "Hodně jsem se nasmál, když jsem četl o tom, jak moc zpěvák Pearl Jam nesnáší Mötley Crüe. Když vezmeme v potaz, že se jedná o jednu z nejnudnějších kapel historie, tak je to vcelku kompliment, ne?"

V následné diskuzi s uživateli této sociální sítě potom popsal Vedderův pěvecký styl, jako když má "v puse kuličky", a jednomu ze čtenářů, který se postavil na obranu frontmana seattelské formace, vzkázal: "Pamatuju, že tu byly miliardy skupin s hnědýma vlasama pro fanoušky s hnědýma vlasama. Najdi si je. Poznáš je podle toho znuděnýho výrazu v ksichtě."

Pro pořádek dodejme, že Eddie Vedder už tento pátek (11. února) vydá očekávanou sólovku "Earthling". Nic podobného od Sixxovy bandy už asi čekat nelze, její američtí příznivci ovšem mohou napjatě vyhlížet stadionové turné naplánované na léto.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY