EMF hlásí návrat. Na apríla vydají čtvrtou řadovku "Go Go Sapiens"

13.02.2022 11:16 - Dan Hájek | foto: EMF

Zní to téměř neuvěřitelně, ale třetí deska skupiny EMF (aka Epsom Mad Funkers) "Cha Cha Cha" vyšla před dlouhými dvaceti sedmi lety. Nyní však muzikanti ohlašují, že tuto prodlevu ukončí - na apríla vydají novinku "Go Go Sapiens". Žádný utajený žertík v tom nehledejte - kapela v posledních letech sporadicky koncertovala a vysílala různé signály včetně návnady na chystaný singl "Sister Sandinista".

EMF se zformovali v říjnu 1989, světu o sobě dali důkladně vědět dva roky nato svým vymazleným debutem "Schubert Dip". Ten přinesl hned trojici velkých hitů: "Unbelievable" (na remasterované video k němu se můžete podívat pod článkem), "I Believe" a "Children". Následovala ještě dvojice nahrávek "Stigma" a "Cha Cha Cha", na přelomu milénia pak hudebníci ohlásili ničím neohraničenou funkční pauzu.

V lednu roku 2003 zemřel na předávkování nepředepsanými léky baskytarista Zac Foley. Od té doby se zbývající členové pokoušeli o větší či menší návraty. Až na třetí pokus (zhruba před deseti lety) začali kromě koncertů mluvit i možnosti nového počinu. Loni si pak připomněli třicáté výročí vydání "Schubert Dip" rozsáhlým sběratelským boxem, který zahrnoval i jejich všechen doposud vydaný materiál.

Chystanou comebackovou studiovku připravuje nezměněná sestava - tedy vyjma zesnulého Foleyho - James Atkin, DJ Milf, Ian Dench, Stevey Marsh, Derry Brownson, Mark Decloedt a Jack Stephens. Máme však prý očekávat stoprocentní EMF od jejich zvukových počátků až po rave.

Čtvrté album EMF "Go Go Sapiens" vyjde v pátek 1. dubna a přinese tuto jedenáctku skladeb: Started It, Sister Sandinista, Stay Classy San Diego, Crime Of Passion, We Are The Free, Equilibrium, Keep It Coing, Never Die, Dr Strangelove, The Greatest Day, Sparks And Flashes. Předprodej začne 1. března na tomto místě. Nahrávka vyjde digitálně a fyzicky na CD a limitovaném vinylu, součástí objednávky bude rovněž download zmiňovaného singlu "Sister Sandinista".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY