Marta Jandová ON AIR: Máma hrozila tátovi, že jestli mi nenapíše písničku, osloví Michala Davida

03.02.2022 15:04 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Přestože pochází z muzikantského prostředí, se zpíváním s kapelou začala Marta Jandová až v Německu, kam v 90. letech odešla studovat jazyky. S tamní skupinou Die Happy se dočkala velkých úspěchů a na přelomu milénia tato kapela patřila v Německu k vůbec nejúspěšnějším rockovým partám. Sama Marta si pak v této zemi vybudovala pověst jedné z nejlepších rockových zpěvaček, přičemž ji ke spolupráci pozvaly i kapely jako Revolverheld, Apocalyptica nebo Oomph. Zasedla také v porotě německé talentové soutěže Popstars a na televizi ZDF dokonce moderovala svůj hudební pořad. Marta však později dala přednost kariéře v Česku, začala zpívat v muzikálech, byla v porotě Superstar a vydala i sólové album "Barvy", na které by ráda brzy navázala další deskou.

V On Air ale mluvila i o tom, proč se v Německu říká, že se k sobě zpěvačky chovají jako kousavé kobyly, proč nebyl její vztah se zpěvačkou konkurenční kapely Guano Apes Sandrou Nasic úplně ideální anebo jak se jí zpívá v němčině, kterou řada lidí považuje za jazyk, který se do rocku příliš nehodí. Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY