Jaké to je být pod vlivem léků? Žádná sranda, popisuje v "drugs" nováček dvr

01.02.2022 16:16 - Simona Knotková | foto: Maxwell Granger

Pandemie a s ní spojená sociální izolace rozšířily řady interpretů praktikujících takzvaný bedroom pop, žánrově neohraničenou lo-fi muziku vznikající v domácích podmínkách s minimem prostředků. Stejným způsobem se ke skládání dostal také sedmnáctiletý Skot Dillon van Rensburg, zkráceně dvr. K prvním hudebním pokusům mu stačily zkušební verze softwaru, kytara a platforma Discord, na kterou mohl svá pokojová dílka nahrávat.

Právě zde si začínajícího umělce všiml americký producent Kenny Beats, který mu nabídl promo i pomocnou ruku. K dvrho fanouškům patří vedle Beatse taky bratr Billie Eilish FINNEAS, a dokonce i Snoop Dogg. Po poslechu prvních vypuštěných songů se není čemu divit - brnkání na kytaru doprovázené beaty a Rensburgovým recitozpěvem se poslouchá stejně snadno, jak vznikalo.

V půli ledna vyšlo mladému muzikantovi nové EP "dirty tapes", z něhož pochází také singl "drugs". Nečekejte ódu na nelegální volnočasová farmaka, ale hořký povzdech nad tím, co s člověkem dělají ta předepsaná. "Můžou za to léky, přísahám, ne já," ospravedlňuje se dvr. Song napsal v době, kdy trpěl těžkými migrénami a doktor mu předepsal diazepam na nespavost. Skladbu doplňuje klip běžící pozpátku, který se divákovi snaží přiblížit otupělost a dezorientaci navozenou léky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY