The Chainsmokers se v "High" výšek rozhodně nebojí, vývoje ve své tvorbě však ano

31.01.2022 17:52 - Jaromír Koc | foto: Sony Music

Od vydání třetí desky "World War Joy" amerického dua The Chainsmokers uběhly v prosinci již dva roky, a tak není divu, že pánové Alexander Pall a Andrew Taggart poslední měsíce trávili většinu času ve studiu a pracovali na písních pro jejího nástupce. Ten by měl vyjít letos a právě nyní do rádiového éteru vstupuje i pilotní singl "High".

I když jsou The Chainsmokers stále velmi populární a jejich videa zaznamenávají desítky a někdy i stovky miliónů zhlédnutí, v rádiích se naposledy pořádně ohřáli v roce 2018 díky kousku "Sick Boy". O to těžší je odhadnout, zda zrovna "High" je tím songem, který jim k návratu do hitparád pomůže.

Produkce rodáků z New Yorku je totiž poslední léta téměř stejná a jejich tracky znějí tak trochu jako přes kopírák. Pokud čekáte u "High" nějaký posun, čekáte marně. Rádoby lomené beaty, jemně vlezlá melodie, nenáročný refrén, který by si posluchači měli okamžitě zapamatovat, mainstreamový dupák a hned několik změn tempa. To vše nabízí nová skladba, v níž se zpěvu ujal jeden ze členů - Drew Taggart.

On sám popisuje výsledek těmito slovy: "Píseň dokonale vystihuje ducha dnešních vztahů a jejich délku trvání. Často si pro klid duše denně opakujeme lži, abychom ve vztazích, ve kterých nejsme vlastně šťastni, měli sílu pokračovat."

Jak se zdá, vydavatelství singlu, který vlastně jen plyne a nezanechává žádný dojem, věří, a tak na doprovodném vizuálu rozhodně nešetřilo. Díky trikům se tak Drew prochází během letu po přídi letadla nebo padá z rozpadajícího se mrakodrapu. Zda to bude pro návrat amerického dua na přední příčky hitparád stačit, ukáže až čas.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY