Bloc Party si v klipu k songu "The Girls Are Fighting" užívají násilí

30.01.2022 17:23 - Ondřej Kocáb | foto: Wunmi Onibudo

Druhý singl z nadcházející dubnové desky Bloc Party je venku. Po pilotu "Traps" nabízí britská formace další pecku "The Girls Are Fighting" a ukazuje, že by po mnoha letech mohla nabídnout velmi kvalitní kolekci. Ta vyjde pod názvem "Alpha Games" 29. dubna, a ukončí tak šestileté čekání na nový materiál.

K nejčerstvějšímu počinu vznikl i videoklip od producentského dua Cameron Ward / Luke Filz. Zavede nás do ikonického londýnského boxerského klubu Repton, kde trénovala i legendární Kreyova dvojčata. Ve snímku se objevuje kompletní sestava skupiny, frontman Kele Okereke je jediným divákem, zpočátku řádně znuděným, Russell Lissack a Justin Harris jsou trenéry a celému dámskému souboji rozhodcuje bubenice Louise Bartle. Jak postupem času přibývá na násilí, sám Kele si souboj víc a víc užívá.

"Neexistoval žádný konkrétní incident, který by tuto píseň inspiroval - byl to spíše souhrn spousty věcí, které jsem viděl za mnoho let v klubech, kdy propukalo násilí mezi rivaly v lásce," vysvětlil Okereke v prohlášení k singlu a dodal: "Vždy jsem byl mírně posedlý těmito druhy okamžiků, kdy se jako zapálená pojistka činy měnily ze slov na násilí. V těchto chvílích se můžete hodně naučit o tom, jací lidé skutečně jsou."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY