Deaf Heart dávají v klipu "Be Gone" vale nefungujícímu vztahu

31.01.2022 16:19 - Hana Bukáčková | foto: Deaf Heart

Dobrá zpráva pro milovníky rock 'n' rollu: Deaf Heart navážou na povedený debut "Soft Heart Attack" a koncem února vydají druhou placku "Curse of The Sophomore Album". Ještě než se tak stane, nabízejí fanouškům pilotní singl i s videem.

I přes poklidný ráz nechybí písni "Be Gone" špetka drzosti a cynismu, na které jsme u skupiny zvyklí. "S novým singlem přicházíme přesně po roce a je v tom trochu ironie, že namísto 'Hello, we're back', otvíráme s 'Be Gone'," říká kytarista Michael Vácha. "Song je opět o ukončení vztahu. O tom, že si přeješ, aby někdo, kdo pro Tebe znamenal celej svět, prostě zmizel. Nicméně jsem reflektoval obě strany rozbitého vztahu," přibližuje téma skladby Thomas Lichtag, který napsal text.

Klip jeho verše zrcadlí - člověk si projde očistcem a ve finále dojde i na kýženou úlevu. Natáčení se ujal režisér a scenárista Richard Stiebler, který se běžně pohybuje ve světě reklamy. Skvěle jsou zvolené lokace - ať už počmárané zdi s kapelní symbolikou nebo polorozbořené zdi kaple (ta se nachází na hřbitově bláznů, jednoho z nejprokletějších míst v Praze).

I přes to, že mám radši energičtější kousky, "Be Gone" dokazuje, že Deaf Heart umějí zaujmout i pomalejšími (pohodovými) písněmi a zároveň si udržet kvalitu a nádech smradlavého rock 'n' rollu s charakteristickým zpěvákovým vokálem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY