Emeli Sandé v energické novince věří, že "Brighter Days" už přicházejí

23.01.2022 13:28 - Josef Martínek | foto: Chrysalis Records

Na seznamu umělců, kteří chystají na rok 2022 nové album, nechybí ani skotská diva Emeli Sandé. Po dříve zveřejněných ochutnávkách "Look What You've Done" a "Family" nyní přichází se singlem "Brighter Days", který by fanoušci jejího úchvatného hlasu rozhodně neměli minout.

Písnička hudebně vychází z jejích kořenů v r'n'b, soulu a gospelu, ke klavírní melodii a vytleskávání se však přidává i pulsující taneční rytmus. Výsledkem je tak energická hitovka, která by Emeli mohla po čase zase vrátit na slušné hitparádové pozice - a navíc přináší i sympatické poselství víry ve světlejší zítřky.

"Singl je inspirován skutečností, že i v těch nejtemnějších chvílích vždy existuje naděje. Možná se budeme muset ponořit trochu hlouběji do sebe, ale ona tu vždy je," uvedla interpretka. "Vykročení z temnoty je jen v naší moci. Strach není náš, pesimismus nám nenáleží, porážka není naše volba. Volíme si lepší dny a tato píseň slouží jako hlas naděje, víry a lásky," vzkazuje.

Ústřední myšlenku zdařile ztvárňuje videoklip režiséra Lewise Catera. Emilka v něm zpívá v pochmurné, značně zchátralé místnosti, která ale postupně rozkvétá. Toto optimistické dílko se zkrátka povedlo po všech stránkách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY