Ben Lukas Boysen v březnu vydá minialbum "Clarion"

24.01.2022 13:39 - Dan Hájek | foto: Erased Tapes

Ben Lukas Boysen loni vydal soundtrack "Siren Songs", temný elektronický počin, jenž měl doprovázet nerealizovanou dystopickou adventuru studia Oculus Rift. Pro letošek pak hlásí návrat ke své neoklasičtější tvorbě. Chystaná minideska se bude jmenovat "Clarion" a dočkáme se jí v polovině března. Nyní na ni láká titulní kompozice a její remix z dílny dua Kiasmos. Obé je k poslechu níže.

Ben pak doplňuje, že "Clarion" jako celek je doplňkem jeho zatím poslední řadovky "Mirage" z roku 2019. Trojici novinek kompletují ještě "Lux" a "Plexus", které v mnohém přehodnocují tvůrčí přístup z této nahrávky a hlouběji se noří do granulárních, resynchronizovaných vzorců a harmonických elementů.

Druhá část pak přinese remixy, o které se postarali již zmínění Kiasmos a dále Foodman a Mogwai. "Někdy je skutečně radostí na remixech pracovat, zvláště když je původní materiál tak silný jako tento. Okamžitě po vyslechnutí jednotlivých stop z 'Clarion' byla myšlenka formy remixu tak zřejmá. Skoro jako by tato kráska v této podobě již dávno existovala. Hlavní melodie je tak chytlavá a přesto zajímavá, že se perfektně hodí pro náš remix," doplňuje polovina Kiasmos Janus Rasmussen.

Minialbum "Clarion" vyjde v pátek 18. března a Ben Lukas Boysen na něj zařadil těchto šest položek: Clarion, Lux, Plexus, Clarion (Kiasmos Remix), Medela (Foodman Remix), Love (Mogwai Remix). Vinylovou edici lez již předobjednávat v oficiálním eshopu labelu Erased Tapes.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY