Vojtaano napsal hecovačku "Liťák" pro fotbalový tým z rodných Litoměřic

22.01.2022 09:09 - Hana Bukáčková | foto: se svolením Vojtaana

Vojtaano se do toho v novém roce opřel naplno - v jeden den naservíroval svým fanouškům hned dva nové singly. Skladba o všech zpěvácích trpičích "Kde tě mám?" se opírala o jeho pověstný stand-up. Písničkář si v ní dělal srandu z přeslazeného vystupování boybandů. Druhý singl je oproti vtipné romanťárně ryze sportovní, testosterony nadupaná hecovačka, taková motivační hymna opěvující honbu za lepšími výsledky a podporu týmového ducha a patriotismu.

Napsat sportovní hymnu byl zpěvákův dlouholetý sen, a tak nabídku fotbalového týmu z rodných Litoměřic nemohl odmítnout. "V hymně pro FK Litoměřicko jsem se snažil klást důraz na sportovní hodnoty, jako je fair-play, pokora i hrdost, ale hlavně vytrvalost a chuť vyhrávat," popisuje a dodává: "Chvilku jsem přemýšlel, jestli udělat hymnu klasicky v rockovém podání, ale nakonec jsem se rozhodl pro hiphopovou formu, která dodá ten správný hype."

Líbí se mi, jak se písnička opírá o základní hodnoty. Je nadupaná energií, která i mně, nekoukači, dává nutkání v co nejbližší době zajít se podívat na fotbalové klání a podpořit ty naše kluky nagelovaný... Na start druhé fotbalové části sezóny si však ještě musím pár dní počkat, vydání singlu totiž akorát vyšlo na fotbalové prázdniny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY