Erasure konečně vydali slibovaný živák, na deluxe formáty si ale počkáme až do léta

13.04.2022 10:56 - Jaromír Koc | foto: Erasure

Fanoušci britských Erasure by měli zbystřit. Andy Bell a Vince Clarke po několik odkladech konečně vydávají slibovaný živák "The Neon Live". V těchto dnech se do prodeje dostává základní verze na dvou CD, na deluxe edice si však budeme muset počkat až do léta.

Erasure - The Neon Live
© Mute Records
Záznam "The Neon Live" pochází z loňského října, kdy se legendární duo vydalo podpořit poslední řadovku "The Neon". Krátké turné po Anglii čítalo celkem dvanáct koncertů. Dva z nich se odehrály v Manchesteru a právě tyto představuje čerstvé album. Obsahuje kompletní koncertní show, přičemž Andy a Vince vždy sami vybrali tu verzi písně, která se jim během obou večerů povedla více.

Posluchači se mohou těšit na ty nejznámější hity kapely v nových koncertních aranžích, nechybí i několik novinek ze stále aktuální loňské studiovky. Příjemným zpestřením je pak coververze hitu "Love Is A Stranger" původně od Eurythmics. Dodejme, že titul je k mání pouze jako fyzický nosič, na digitálních platformách zatím k nalezení není. Jeho náklad činí tři tisíce kusů, do klasické sítě prodejen se vůbec nedostane, a tak jediným místem, kde si ho můžete koupit, je oficiální shop kapely.

Erasure ale opět myslí i na sběratele hudebních nosičů, a "The Neon Live" vydají na limitovaném barevném trojvinylu a speciálním 4CD boxu, který bude obsahovat kompletně oba výše uvedená vystoupení a osmaosmdesátistránkovou knihu plnou exkluzivních fotografií. Jak vinyl, tak box budou mít náklad pouhých patnáct set kusů, přičemž každý, kdo si jej předobjedná, bude mít uvedené své (či libovolně zvolené) jméno v bookletu. Předběžně by oba formáty měly být k dispozici v srpnu a předobjednat je můžete jen zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY