Na Viktora Sheena nevyzrál ani The Weeknd: "Dawn FM" startuje v českém žebříčku na druhém místě

20.01.2022 08:00 - Josef Martínek | foto: Republic Records

Ani na sedmý pokus nedokázal nikdo porazit vládce českého albového žebříčku Viktora Sheena. Tentokrát se proti němu přitom postavil jeden z nejpopulárnějších umělců planety, The Weeknd. Jeho novinka "Dawn FM" se musí spokojit se druhou pozicí. V rádiích se na kralování Adele rovněž nic nezměnilo.
Adele - Easy On Me
© Columbia Records
RÁDIA - Dominance hitu "Easy On Me" v tuzemském éteru trvá šest týdnů. Nutno dodat, že Česká republika není zdaleka jedinou zemí, kde se Adele už nějaký ten pátek drží na vrcholu. V americkém singlovém žebříčku si s touto tklivou baladou z alba "30" aktuálně připsala dokonce už devátý týden ve vedení. Jen jediný triumf jí tam schází k vyrovnání bilance jejího nejúspěšnějšího songu "Hello", v letech 2015-2016 celkem desetkrát vítězného.

Skladby na druhém a třetím místě už vyhrávají z rozhlasových přijímačů mnoho měsíců, obě vyšly v prvním pololetí minulého roku. Stříbrný Ed Sheeran boduje s "Bad Habits" sedmadvacet týdnů, bronzový Jelen s "Ještě jednu noc" dokonce osmatřicet kol. Zatímco britský písničkář má v top desítce ještě další singl "Shivers", momentálně osmý nejhranější, česká folk-rocková a nyní už i popová skupina s vydáním dalšího kousku z desky "Věci a sny" zatím otálí.

Čtvrté místo bere Kryštof zásluhou "Do nebe se propadám" a do první pětky nově pronikli Elton John a Dua Lipa s "Cold Heart", přesněji s remixem tohoto singlu od australského tria PNAU. Hned dvakrát se v top ten vyskytují Coldplay, na devítce umístěné spolupráci s BTS "My Universe" kryje z desítky záda několikanásobný hit number one "Higher Power".

Skromnou nadílku novinek zahajuje na čtyřicáté šesté řádce portorický zpěvák Farruko s písničkou "Pepas", která už vedle španělsky mluvících zemí uspěla i v USA. Jako padesátí druzí startují Mirai se svou poctou Davidu Stypkovi nazvanou "Lítej (Davidovi)", kterou v den výročí zpěvákovy smrti obohatili o emotivní videoklip.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Adele - Easy On Me
  2. Ed Sheeran - Bad Habits
  3. Jelen - Ještě jednu noc
  4. Kryštof - Do nebe se propadám
  5. Elton John feat. Dua Lipa - Cold Heart (PNAU remix)
  6. Dermot Kennedy - Better Days
  7. Miley Cyrus - Angels Like You
  8. Ed Sheeran - Shivers
  9. Coldplay feat. BTS - My Universe
  10. Coldplay - Higher Power


Viktor Sheen - Příběhy a sny
© Warner Music
ALBA - Nabídka nových alb bývá po vánočních prodejních žních v lednu tradičně střídmá. Mnohé proto překvapilo, že svou pátou studiovku "Dawn FM" vyslal hvězdný The Weeknd do světa zrovna v tomto hluchém období. Ani on však nedokázal překazit vítěznou jízdu Viktora Sheena a v českém žebříčku začíná pouze na dvojce.

Připomeňme, že s minulou řadovkou "After Hours" v březnu 2020 kanadský zpěvák zvítězil a ještě loni v létě se držel v top desítce. Číslo jedna mu s novinkou uniklo také v USA, kde ho těsně porazil rapper Gunna, zato v Británii jednatřicetiletý hudebník přesvědčivě triumfoval.

Sheen s aktuální nahrávkou "Příběhy a sny" vede posedmé za sebou a v první šestce se nacházejí hned tři jeho tituly - pátý je "Černobílej svět", vydaný už v roce 2019, šesté "Barvy" z roku 2020. Na stupních vítězů se udržel také Smack, jehož "Chimera Pt. 3: Snake" si pohoršila o jedno místo na trojku.

Pořadí opět přesvědčivě opanují zástupci domácí rapové scény - jmenovitě se v top ten vyskytují ještě Hard Rico, Nik Tendo nebo slovenský Pil C. Nedá se předpokládat, že by se na tomto rozložení sil v příštích několika týdnech něco změnilo.

Zahraniční pop na předních místech vedle The Weeknda reprezentuje už jen Adele, která se s nahrávkou "30" posunula z devítky na sedmičku. Desátý post pak zabral jediný americký rapper v top desítce - Lil Nas X zásluhou alba "Montero".

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  2. N The Weeknd - Dawn FM
  3. Smack - Chimera Pt. 3: Snake
  4. Hard Rico - Devil's Son
  5. Viktor Sheen - Černobílej svět
  6. Viktor Sheen - Barvy
  7. Adele - 30
  8. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  9. Pil C - Odsúdení na úspech
  10. Lil Nas X - Montero

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 2. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY