LP je i na "Churches" stále svá a stále skvělá

14.01.2022 08:00 - Honza Balušek | foto: PIAS

Zpěvačka a skladatelka LP dosáhla nečekaného, ale o to většího úspěchu až po mnoha letech své kariéry v hudebním businessu, tudíž ji zákonitý sešup dolů nijak zvlášť netrápí. Spousta fanoušků s ní po "Lost On You" zůstala, a tak může stále koncertovat po celém světě a vydávat povedené desky. Jako "Churches".
8/10

LP - Churches

Skladby: When We Touch, Goodbye, Everybody's Falling in Love, The One That You Love, Rainbow, One Last Time, My Body, Angels, How Low Can You Go, Yes, Conversation, Safe Here, Can't Let You Leave, Churches, Poem
Vydáno: 3.12.2021
Celkový čas: 52 minut
Vydavatel: PIAS

I když šestá řadovka "Churches" vyšla jen tři roky po minulé "Heart to Mouth", do obchodů se původně měla dostat ještě mnohem dříve. Několikeré covidové odložení tak mimo jiné způsobilo, že LP ještě před vydáním celé kolekce do světa vypustila hned šest singlových ukázek. Ne že by to ale vadilo, novinka obsahuje celkem patnáct položek, takže pořád ještě zbývá dost neoposlouchaných skladeb.

Co se u Laury Pergolizzi změnilo? Nic moc. Ne že by to u písničkářek jejího typu vadilo, od hudebního posunu a experimentů jsou tu jiní. Celokapelový zvuk s občasným velmi malým elektronickým osvěžením je základem, na který roubuje silné melodie a svá typická poznávací znamení - nechybí samozřejmě pískání či její vypjatý vokál, který si mnozí opravdu zamilovali. Vzhledem k bohatému tracklistu si také dovolila mírná ozvláštnění jako úvodní ne úplně sloka-refrén písničku "When We Touch" nebo závěrečnou báseň nazvanou jednoduše "Poem".

Stěžejním obsahem kolekce jsou ale její typické velkolepé a přitom intimní songy jako "Conversation" či "Goodbye". LP tak i na novince zůstala svá a spolehla se na své nejsilnější zbraně. A udělala dobře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY