Placebo se v singlu "Try Better Next Time" loučí s lidstvem

12.01.2022 13:17 - Ondřej Kocáb | foto: SO Recordings

Placebo pomalu odhalují kousky z nadcházející, dlouho očekávané řadovky "Never Let Me Go", jejíž vydání připravují na letošní březen. Dalším singlem se stala skladba s názvem "Try Better Next Time". Navazuje tak na písně "Beautiful James" a "Surrounded By Spies", které anglická alt-rocková dvojice představila koncem minulého roku.

Hudebně zde formace připomene období kolem roku 2003 a tehdejší desky "Sleeping With Ghosts". Melodickou pecku táhnou rozpoznatelně pulzující kytary zpěváka a kytaristy Briana Molka. V kontrastu s příjemně vyznívající melodií je tématem konec světa, který se frontman v refrénu Molko odvrátit. "Probuďte se konečně!" vyzývá.

Právě téma konce světa, respektive lidstva, tak jak ho známe, má být dominantou celé kolekce, což odráží i sentiment předchozích ochutnávek. Sám Molko se k tomu vyjádřil následovně: "Není to konec světa, pouze konec lidstva. A to je rozdíl, který v naší přehnané aroganci nejsme schopni odhalit. Matka příroda se z nás nesmírně unavila. Zkuste to příště lépe."

"Never Let Me Go" vyjde 25. března u Rise Records. Stane se následovníkem sedmé studiovky "Loud Like Love" z roku 2013. Od té chvíle kapela především rekapitulovala. V roce 2015 se připomněla unplugged záznamem z MTV, o rok později výběrem k oslavě 20 let na scéně nazvaným "A Place For Us To Dream". Na ten zařadila i do minulého roku poslední singl "Jesus' Son".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY