John Wolfhooker v klipu k "Singularity" bojují se svým emočním já

18.01.2022 12:19 - Hana Bukáčková | foto: John Wolfhooker

Talentovaným holoubkům z John Wolfhooker se daří. Neustále se posouvají dál, a dokazují tak, že patří k tomu nejlepšímu, co česká scéna v tomhle ranku nabízí. Nově je draftoval label Warner Music a oni u něj hned vydali nový singl "Singularity". Ten se do určité míry vrací ke kořenům skupiny, zároveň je to ale návrat v modernějším a tvrdším kabátu.

Píseň nás vezme do budoucnosti. Původní myšlenka textu o vnitřním rozhovoru se svým emočním , které má - ať se vám to líbí, nebo ne - převahu nad tím racionálním a my se s tím musíme prostě naučit žít, zůstává. Budoucnost ukazuje i tag "626", kterým pánové nový song označkovali. A kdo vydrží sledovat až do konce, dozví se, že chystají EP, jež ponese právě tento název.

O klip se tradičně postaral bubeník Adrian Janeček s Alexandrou Hraškovou z FEROproduction, kteří si tentokrát na pomoc s režií a scénářem přizvali zpěvačku Pam Rabbit. Hlavní role robotky se ujala Valentina Tran. Jako zástupkyně moderní technologie vezme do rukou (samozřejmě proti jeho vůli) život zpěváka formace Martina Čupky v roli automechanika z blízké budoucnosti. "Maťo je ve videoklipu za automechanika, což je podobný paradox, jako kdyby měl jelen šéfovat myslivecké asociaci," směje se zbytek skupiny. " 'Singularity' je o upozornění na to, že nám pomalu, ale rychle začínají vládnout stroje, 'Skynet' scénář 1:1 se už děje," odkazuje kapela s nadsázkou na slavnou filmovou sérii.

Co se týká její budoucnosti, tak pokud půjde i nadále tempem co píseň, to další level, máme se na co těšit. Ta hlasová variabilita, při které nechybí pověstný screaming, to, jak Filip Maťovi dobře pěvecky sekunduje, ale i napětí nebo to, jak John Wolfhooker umějí song podat, našponovat, jak umějí znít špinavě, syrově, tvrdě, je prostě unikát. Po klipové stránce se jedná o jejich nejpropracovanější dílko a Maťo jako sexy automechanik taky není úplně k zahození...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY