Noel Gallagher natočí nové album v Abbey Road pod dohledem filmařů

04.01.2022 14:18 - Honza Balušek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

V londýnských studiích Abbey Road nenahrávali své skladby samozřejmě jen The Beatles či Meky Žbirka, ale také spousta dalších umělců. Svou příští desku tam hodlá pořídit také Noel Gallagher a rovnou s ním a doprovodnou kapelou High Flying Birds do studia nastoupí také filmaři, kteří zachytí proces vzniku nové kolekce v dokumentárním snímku.

Podle Gallaghera však nemáme čekat žádné zdlouhavé záběry na zahloubaného umělce, kterak se snaží něco složit, jako tomu je například v dokumentu "The Beatles: Get Back", který měl před pár týdny premiéru na Disney+. Podle něj by to v jeho případě téměř nikoho nezajímalo a hlavně má obsah následníka desky "Who Built The Moon?" z roku 2017 už složený a natočený v demo podobě. I proto se na Nový rok mohl se svými fanoušky podělit o demoverzi písničky "Trying To Find A World That’s Been And Gone: Part 1".

Zatímco Noel se do studia teprve chystá, jeho bratr Liam má už dávno hotovo. Jeho třetí sólovka "C’MON YOU KNOW" vyjde ale až 27. května, jen pár dnů před jeho dvěma obřími koncerty v Knebworthu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY