Tomáš Štefka jde se svým "Bestiářem" jasně za svým cílem

10.01.2022 17:46 - Hana Bukáčková | foto: Jarda Klapka

Tomáš Štefka je novou tváří na naší scéně. Dlouho si psal songy hlavně do šuplíku, až si ho jednou jako předskokana vybral Milan Peroutka a pak i dívčí kapela Vesna. Prvním singlem "Bestiář" chce dokázat, že jeho tvorba si zaslouží pozornost.

Text napsal společně právě s Patricií Fuxovou z Vesny. Pojednává o tom, že v každém z nás je spící zvíře, které občas chtě nechtě vypluje na povrch. Producentem nahrávky se stal Tomáš Fuchs (kytarista Jany Kirschner) a o video se postaral fotograf Milan Vopálenský. "Že skladba 'Bestiář' potřebuje klip, mi bylo jasné hned od začátku. Věřím, že i když se jedná o bestiář, což je vlastně z latinského překladu dravec, tak i přesto bude píseň působit spíše romanticky," dodává ke snímku Štefka.

I když mi už dávno není šestnáct (a ani jednou tolik), "Bestiář" se mi líbí. Má jednoduchou a chytlavou melodii a refrén, který si budete za chvíli broukat taky. Jasná a stručná kytarovka, v níž autor zpívá naplno. A že cílí přímočaře na holky, aby se jim dostal pod sukni? Proč ne. Ruku na srdce, který muzikant to neměl za cíl (Marek Ztracený by mohl vyprávět - pozn. ed.). Je to pohodová věc a milé překvapení hned na úvod sezóny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY