Grimes v klipu "Player Of Games" spojila "Pána prstenů" a "Hvězdné války"

26.12.2021 16:33 - Lukáš Boček | foto: Anton Tammi

Ani ne dva roky uběhly od "Miss Anthropocene", páté studiovky Grimes, a kanadská hvězda už se chystá začít novou kapitolu své kariéry. A to doslova: v příštích měsících vydá novinku "Book 1" a název naznačuje, že by nemuselo jít o samostatnou položku v její diskografii.

"Myslím, že je to to nejlepší, co jsem kdy natočila," prozradila v nedávném rozhovoru pro Vogue. "Myslela jsem si, že do toho půjdu ve stylu 'Teď se upíšu velkýmu labelu a budu fakt slavná', ale pak mi došlo, že tohle nechci. Doslova je mi jedno, jestli tuhle desku bude někdo poslouchat, nebo se na to všichni vykašlou. Mým jediným přáním je, aby moje nový album bylo jednoznačně skvělý umění."

Odvážná slova bývalé partnerky Elona Muska můžeme zatím soudit podle první ochutnávky, taneční skladby "Player Of Games", která si nemálo půjčuje od euro disca z devadesátých let. Nebyla by to však Grimes, kdyby do songu nevetkla i svoje oblíbené prvky, jako jsou výrazně upravená (a někdy téměř nerozpoznatelná) slova textu či mnohovrstevnatá produkce.

Videoklip je pak klasická grimesovina - překvapivá kombinace vizuálních prvků, které spojuje zpěvaččina záliba v kýči a dramatických obrazech. Video je jakousi soap operou s kulisami "Pána prstenů" a "Star Wars". Dojde na šachy, karty, videohry se Sauronem, souboj se světelnými meči a rytířský duel. A také na laciné paruky a neherecké herectví Claire Boucher, které jí ale pro její zápal do všeho, co dělá, rádi prominete. I tentokrát si skladbu nejen produkovala a nazpívala, ale napsala si i scénář k obrazovému doprovodu, jehož režie se ujal Anton Tammi. Příjemným bonusem oproti singlové verzi jsou zde intro a outro, která jsou skvělá a napovídají, že na nové nahrávce najdou fanoušci i ozvěny starší tvorby talentované interpretky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY