Razzor Custom Cases - přepravní obaly kapel Olympic, Tři sestry nebo Lenky Dusilové

16.12.2021 10:41 - Tisková zpráva | foto: kytary.cz

Přepravní obaly z dílny Razzor Custom Cases jsou na českých hudebních pódiích nepřehlédnutelné. Zdobí je například komiksové příběhy nebo loga kapel v nejrůznějších barvách a provedeních. Ještě před covidem by přitom nikoho, kdo stál u značky Razzor Custom Cases, nenapadlo, že po roce budou jejich přepravní obaly používat kapely jako Olympic, Tři sestry, zpěvačka Lenka Dusilová nebo kytarista Ewy Farné Lukáš Chromek. I přes krátkou firemní historii patří nyní v Česku mezi jednoho z největších odběratelů komponentů na výrobu přepravních obalů a pronikají do průmyslového sektoru. Navíc shánějí další pracovníky na rozšíření výroby.

Razzor Custom Cases
© kytary.cz
"O výrobu casů jsme se pokoušeli už dříve, ale až období covidu vše změnilo," popisuje Tomáš Novák, technický ředitel Kytary.cz, který za Razzor Custom Cases stojí. Kytary.cz totiž během lockdownu pomáhaly lidem z hudební branže. Právě jejich zkušenosti daly značce nový směr. "Například jsme přijali zvukaře Luďka Špilauera, který jezdil s Václavem Neckářem. Sám obdobné přepravní obaly používal, takže nám odstranil spoustu technických nedokonalostí a v podstatě vytvořil zcela jiný konstrukční systém. Díky tomu jsou obaly lehké, přitom velmi odolné," doplňuje Novák.

Už od začátku se navíc osvědčila velmi účinná spolupráce nového brandu Razzor Custom Cases s mateřskými Kytarami.cz. "Jednak jsme začali tyto výrobky prodávat v našich prodejnách a e-shopech, čímž jsme rozjezdu velmi pomohli. Navíc máme na skladě snad všechny typy nástrojů a techniky. Takže nám naši zákazníci nemusejí vozit vybavení, abychom si je přeměřili," říká marketingový ředitel Kytary.cz Filip Černý.

Razzor Custom Cases
© kytary.cz
Dílna Razzor Custom Cases vyráběla zpočátku pouhé tři přepravní obaly měsíčně. Nyní jich dělá zhruba šedesát za stejnou dobu. "Již od začátku jsme věděli, že si nechceme řezat překližky na koleně. Nejdříve jsme si tedy půjčovali CNC stroje a nyní už máme vlastní," doplňuje Novák, který kvůli velkému zájmu nestíhá a hledá nové kolegy na výpomoc.

A jaké nejzajímavější obaly zatím v Razzor Custom Cases stavěli? "Byl to obal na celou a nesloženou bicí soupravu. Což je sice velmi nepraktická věc, ale zato výzva. Jednou jsem dostal zakázku na obal pro modelovou železnici, s dvojitým dnem. Myslel jsem si, že ten člověk si to objednává na převoz modelu na výstavu, ale důvod byl prostší. Chtěl si vzít vláčky s sebou na dovolenou do Chorvatska," uzavírá Novák, který by se rád v budoucnu věnoval i stavbě obalů mimo hudební oblast.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY