Přípravy výročních reedic "Use Your Illusion I/II" od Guns N'Roses se protáhnou

16.12.2021 16:12 - Jiří V. Matýsek | foto: Geffen

Dvojice monumentálních alb Guns N' Roses, "Use Your Ilusion I" a "Use Your Illusion II" vyšla před třiceti lety. To je očekávatelná příležitost k reedici, jenže po celý rok 2021 se neobjevila žádná zpráva, která by nové, ideálně o nějaké archivní bonusy doplněné vydání ohlašovala. Skoro to před koncem roku vypadá, jako by kapela prošvihla svoji šanci. Není to tak a fanoušci se výroční verze populárních desek skutečně dočkají, jen trochu se zpožděním.

O plánech na reedice se v nedávném rozhovoru rozpovídal kytarista Slash a potvrdil, že obě vyjdou příští rok v létě. "Zpozdilo se to kvůli pandemii, ale vyjde to. Myslím, že v létě," uvedl. "Bude tam navíc cool živý materiál, pár koncertů. Koncert z The Ritz na začátku devadesátek a taky show z Las Vegas, kterou jsme odehráli v roce 1989. To byl ostatně gig, kde jsem potkal svou exmanželku," doplnil. Jak ovšem poukázali editoři z Classic Rock Magazine, Slash má lasvegaské koncerty trochu popletené (a my dodáme, že se není čemu divit, počátky devadesátek byly u G'n'R docela divoké), svou exmanželku totiž potkal až v roce 1992.

Bližší detaily o novém vydání úspěšných desek, které obě svorně vyšly 17. září 1991 a debutovaly na první a druhé příčce žebříčku Billboard, se zatím drží pod pokličkou, dá se ale předpokládat, že to nebude dlouho trvat a budeme znát i přesné datum vydání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY