Mike Shinoda prodal pět tisíc NFT své mixtape "ZIGGURATS" během pár minut

10.12.2021 12:38 - Honza Balušek | foto: Mike Shinoda

Zatímco titulky českých médií před pár dny ovládla Lenny, které Mike Shinoda produkoval singl "Lithium", za našimi hranicemi přece jen větší pozornost získala jeho první generativní NFT mixtape nazvaná "ZIGGURATS".

Shinoda sedmiminutovou nahrávku, která se skládá ze skladeb "Genius Bar", "Richard Bachman", "Cheat Codes" a "CTRL C CTRL V", vydal nejdříve jako pět tisíc NFT, tedy nezaměnitelných tokenů. Každý z nich obsahuje hudební podobu více či méně odlišnou od hlavní verze a také unikátní grafiku. Shinoda svoje eneftýčka vydal na blockchainu Tezos, který je podle něj maximálně zelený a jeho provoz minimálně zatěžuje planetu. I když každý token stál 15 Tezosů (najdete je pod zkratkou XTZ), tedy dle aktuální ceny přibližně dva tisíce českých korun, všechny se vyprodaly během pár minut.

Pokud jste skalní Shinodovi fanoušci a žádný ze "ZIGGURATů" jste si nestihli pořídit, protože vůbec netušíte, co jsou to sakra ty NFT a Tezos, nezoufejte. Chvíli po vyprodání všech tokenů zveřejnil člen Linkin Park základní verzi mixtape i jako lyric video na YouTube.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY