Ewa Farna se v klipu k dojemnému songu "Verze 02" setkává se svým mladším já

12.12.2021 10:48 - David Böhm | foto: EWOlution

Během svého druhého těhotenství Ewa Farna rozhodně neodpočívá. Vedle moderování nedělních přímých přenosů SuperStar pilně podepisuje fyzické kopie své nové desky "Umami", která vyšla 2. prosince, v digitální podobě si ji však můžeme poslechnout až od tohoto pátku (10. prosince). Jako součást propagace vydává z alba třetí singl, "Verze 02", a spolu s ním i doprovodný videoklip.

Ten se vydařil nadmíru. Dle ankety Český slavík aktuální Zpěvačka roku se netají tím, že šlo o zatím její nejnákladnější a nejpracnější vizuál, a na výsledku je to opravdu znát. "Verze 02" se určitě řadí mezi to nejlepší, co Ewina pátá česká řadovka nabízí. Skvělými vokály naplněnou pianovou baladu, ve které to v refrénu krásně elektronicky pulzuje, napsala interpretka pro své mladší já. Povedený, dospělý text vyniká i vtipnou narážkou na její úplně první singl "Měls mě vůbec rád".

"Jde o setkání dospělé Ewy se svou malou, třináctiletou verzí. Zajímalo mě, jestli by se mnou vlastně ta náctiletá Ewa byla kámoška, jestli jsem se třeba nestala někým, s kým by si vůbec nerozuměla. Jestli pořád jednám v souladu se svými dětskými sny. Myslím, že mít kontakt se svým vnitřním dítětem, se svým dětským já, je důležité a udržuje nás v tom, abychom byli sami sebou v té nejsvobodnější a nejpravdivější podobě," líčí příběh písně.

Téměř půl roku vznikající video nás provází snem, který se zpěvačce zdá při cestě vlakem. Ve snovém vlaku běží za drobnou postavou, která jí stále uniká. V jednotlivých vagónech, jimiž probíhá, se mimo jiné nacházejí malé televizory přehrávající záběry z jejího mládí. Dívku v modré mikině nakonec dostihne a společně zjišťujeme, že to je ona její mladší verze. Spolu se dlouze obejmou a divák se jen těžko nedojme. Nápad jednoduchý, ale zatraceně efektivní. Po slabším "No ne" nabídla Ewa Farna opravdu skvělý videoklip.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY