Na Pop Messe přijedou Algiers, Sóley nebo Skepta

08.12.2021 09:17 - Ondřej Kocáb | foto: popmesse.cz

Brněnský festival Pop Messe se po odkladech a mnoha změnách dočkal letos v létě svého premiérového ročníku. Dva dny plné hudby uprostřed legendárního fotbalového stadionu Za Lužánkami skončily úspěchem, a organizátoři tak mají plno práce s přípravami druhého ročníku, který pomalu poodkrývá první hvězdy. Do Brna se od 29. do 30. července příštího roku chystají Skepta, Algiers, Sóley nebo Acid Arab a následovat budou desítky dalších jmen. Dvoudenní akce proběhne opět v areálu okolo brněnského Bobycentra.

"V roce 2022 plánujeme uskutečnit festival v rozsahu, se kterým jsme původně počítali. To znamená pět pódií (open air a indoor), 40 umělců, program do ranních hodin, větší gastro nabídka, doprovodný program a více žánrových zastoupení," přibližuje Pop Messe 2022 dramaturg festivalu Tomáš Kelar. "Jsme neskutečně rádi, že se nám podařilo první ročník vůbec uskutečnit, byť v osekané podobě a s omezenými možnostmi, ale přece v celkem rozsáhlém měřítku. Troufám si říct, že přes všechny vynucené chyby, z nichž jsme o mnoha předem věděli, ale kterým se už zkrátka nešlo vyhnout, jsme náš premiérový ročník zvládli opravdu dobře. Navzdory všem překážkám jsme vytvořili a odprezentovali obstojný line-up ze zahraničí a promísili ho mladými talenty i legendami z tuzemské scény. Myslím, že to vneslo pozitivní emoce do jinak velmi negativní doby," doplnil Kelar k premiéře festivalu.

Fanoušci se mohou těšit na známá jména různých žánrů od alt-popu přes rap a kytarovou hudbu až po elektroniku a folk. Na Pop Messe 2022 zavítají zvučná jména, kterým vévodí britská grimová legenda Skepta, jenž se letos uvedl ípíčkem "All In" a následně také singlem "Plugged In". Po ročním odkladu se do Brna dostanou také energičtí Algiers. Ti do České republiky míří pravidelně, a jelikož v létě budou po dvouleté koncertní pauze, dá se čekat pořádná smršť. Další hvězdou bude islandská písničkářka Sóley, jež přiveze i novou desku "Mother Melancholia". Po mnoha odkladech se dostane také na elektro house dvojici Acid Arab inspirující se nejen severoafrickými rytmy.

Mezi dalšími jmény najdeme post-punkové Crack Cloud z Vancouveru, světovou taneční hudbu zastoupí Avalon Emerson a z Izraele dorazí elektronici Red Axes. Tuzemskou hudební scénu reprezentuje přední osobnost české alternativy Načeva se svým aktuálním projektem Zdivočelí koně, dále hiphopová formace Prago Union, experimentální WWW či ústečtí Nauzea Orchestra. Vstupenky za stále zvýhodněnou předprodejní cenu jsou k dispozici na webu popmesse.cz a v síti GoOut.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY