Avi Kaplan představuje ve "First Place I Go" svou verzi country

10.12.2021 17:26 - Honza Balušek | foto: Sequoia Summit Records

Když Avi Kaplan opouštěl vokální a cappella pětici Pentatonix, chtěl si hlavně odpočinout a také se věnovat poněkud jiné hudbě. Ačkoli se proslavil jako famózní basák ve formaci, která nepotřebuje hudební nástroje, jeho muzikantské srdce leželo vždy spíše u country/bluegrassu a folku. Po několika singlech a EP je nyní snad už na řadě konečně velká debutová deska, každopádně aktuálně se Avi připomíná novou písní "First Place I Go".

A zatímco mnoho z dosud zveřejněných skladeb z jeho sólového repertoáru bylo country spíše jen načichlé, v tomto songu se do tohoto stylu opřel už naplno. Co však zůstává, je jeho hlas, který je stále podmanivý. Song pomalu plyne a díky protagonistovu zpěvu možná pohltí i ty, komu se americké kotlíkaření až tolik nelíbí. Videoklip zpěvák natočil ve stodole, kde píseň se svou kapelou prostě jen přehrál.

Avi Kaplan měl vystoupit v Česku už v roce 2020, dvakrát odložený koncert má nyní datum konání stanoveno na 7. dubna 2022. Pokud covid dovolí, setkáme se s ním v pražském Paláci Akropolis.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY