Chodící Mydy, "Eyes" a odcházení

05.12.2021 14:06 - Hana Bukáčková | foto: Anežka Horová

Není to dlouho, co Mydy prošli obměnou - nejen co se týče názvu, ale i po personální stránce. Vydali singl "deafening silence", na který nyní navazuji kouskem "Eyes", který stvořili za pomoci producenta Adriána Líšky.

" 'Eyes' je o vztazích, ve kterých je člověk manipulován druhým. Osobně jsem se stala šťastnou přesně v tu chvíli, kdy jsem sebrala odvahu z takovýho vztahu odejít. Song je za nás MYDY podaná pomocná ruka všem, který to teprve čeká, mememento toho, že štěstí čeká na konci," komentuje novinku zpěvačka Žofie Dařbujánová, která složila text společně se svou sestrou Julií Chocholou. Hudbu pak dala dohromady celá formace ve složení Žofie, Nèro Scartch, Mikuláš Pejcha, Jan Drábek a Ondřej Slánský.

Videoklip vznikl ve spolupráci s audiovizuální umělkyní Anežkou Horovou. "Nechtěli jsme klip s žádným příběhem ani se záběry na hrající kapelu. Chtěli jsme dát důraz hlavně na vizuál a na zobrazení pocitů, které má písnička vyjadřovat," popisuje video Honza Drábek, který hraje na synthy.

"Eyes" je daleko zábavnější než předchozí singl. Je dynamický, impulsivní, stejně jako skupina sama. Žofčin řev na konci třetí minuty je jak z béčkového hororu a ten závěrečný verš je také impozantní. Mydy tak skvěle navazují na svoji poslední desku "Numbers". Lehce rozmazaný vizuál je trochu retro, plný kreativních modýlků, výrazného líčení a specifické chůze (nevím, proč jsem si zrovna vzpomněla na nestíhající businessmany a švihlou chůzi ve stylu Monty Python).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY