Ed Sheeran a Elton John dostali do "Merry Christmas" úplně všechna vánoční klišé

03.12.2021 16:35 - Honza Balušek | foto: Warner Music

Byly doby, kdy britské vánoční číslo jedna bylo pojmem, který rezonoval celou Evropou. Interpreti se snažili dobýt singlovou hitparádu právě během adventu, aby vstoupili do historie. Od doby prvních singlů vítězů X-Factoru a dalších hudebních soutěží však prestiž sváteční jedničky poněkud upadla, protože nebylo o co bojovat a o vítězi bylo předem rozhodnuto. Vždy je také snazší sázka na jistotu v podobě vánoční písně, nejlépe i s charitativním podtextem. A přesně tak to letos udělali Ed Sheeran a Elton John, o jejichž dobytí singlového žebříčku během svátků nikdo nepochybuje.

Jejich duet má úplně vše, co byste od vánočního songu mohli čekat. Už ten název - "Merry Christmas"! Nechybějí pak samozřejmě rolničky, sbor, zvony, melancholický a nadějeplný text, ... Je to prostě samé klišé, ale protože oba dva jsou profíci, písnička samozřejmě funguje a určitě může být jednou z těch, které každý rok budeme v listopadu a prosinci slýchat v obchoďácích při nakupování dárků. Navíc klip je zábavným kouskem plným barev a legračních převleků.

Slavná dvojice naprosto cíleně rezignovala na jakékoli úkroky mimo zaběhnuté standardy vánočních skladeb a chtěla nahrát stoprocentní sváteční kousek, což se jí bezpochyby podařilo. A protože všechny vydělané peníze půjdou na konta Sheeranovy Suffolk Music Foundation a také na AIDS Foundation Eltona Johna, je vše v pořádku. Prostě "Merry Christmas, everyone".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY