Anna Julie Slováčková s Martou Jandovou ve "Slunečnici" rozdávají úsměvy, ale vedou i k zamyšlení

02.12.2021 14:36 - Hana Bukáčková | foto: Petr Mráček

Anna Julie Slováčková vydala na začátku roku debut s názvem "Aura", na němž se nachází i duet s Martou Jandovou "Slunečnice". Autorkou songu je Patricie Fuxová.

" 'Slunečnice' je pro mě jedna z největších srdcovek z celého alba. Věděly jsme ale téměř hned, že by to měl být duet. Líbila se nám myšlenka rozhovoru dvou lidí - žen. Rozhovor se zkušenější ženou, která své přítelkyni dává rady do života. S Martou Jandovou nás toho hodně spojuje. Pamatuji si, kdy jsem ji poprvé viděla osobně - to si ona asi nevzpomíná, nebo v to doufám. Byla zrovna se svou dcerou v drogerii a já jsem vedla horlivě rozhovor s někým na telefonu a moc jsem nešetřila ostřejšíma slovama. Marta se na mě s takovým rozpačitým úsměvem podívala a já celá zrudla," vzpomíná Anna, jejíž cesty pak s Martou spojila soutěž Tvoje tvář má známý hlas, v níž ve stejné sérii obě vystupovaly.

Videoklip, který k singlu natočili Vojtěch Komárek a Ondřej Nedvěd, je navíc podle skutečné události. Tu hledejte v putovním povzbudivém poselství, které Anna napsala na papírek jedné smutné slečně v tramvaji a v němž stálo, že se vše zas jednou v dobré obrátí. A ten papírek k ní po nějaké doputoval zpět úplně z jiného místa z jiných rukou...

Náhoda? Osud? Těžko říct. Musím každopádně přiznat, že mě tato píseň z desky zrovna moc nebere. Je sice příjemná, ale tak trochu nevýrazná a v porovnání s ostatními skladbami nezajímavá. Co mě však mile překvapilo, bylo účinkování mé kamarádky, fotografky a velké bojovnice Lucie Levé ve videoklipu. Snímek tím pro mě osobně dostal další rozměr.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY