Marek Ztracený s Hanou Zagorovou zkoušejí v klipu "Vánoce jako dřív" dát lidem alespoň kapku naděje

30.11.2021 10:56 - Milan Menčík | foto: Martin Kubica

Po roce je tu koronavirové déjà vu. Zatím tedy bez totálního lockdownu, ale ze všech stran se na nás znovu hrnou katastrofické zprávy, téma našich hovorů je pořád totožné a člověk má co dělat, aby se z toho nezbláznil. Navíc, když se blíží tak krásné svátky - Vánoce. Je pravda, že pro mnohé budou smutně odlišné, také je však potřeba dodat, že s beznadějí to nikam nedotáhneme. A to chápe i aktuální Český slavík Marek Ztracený.

Už předloni vydal sváteční song "Stačí věřit" (připomenout si ho můžete úplně dole), předtím zas příznivce potěšil skladbou s podobnou tematikou "Snad se něco stane". Letos do sbírky přibyla nahrávka "Vánoce jako dřív", do které si pozval vzácného pěveckého hosta - letošní polojubilantku Hanu Zagorovou. I když řemeslně už napsal daleko chytlavější a originálnější kusy, poselství je natolik silné, že ho lidé zbičovaní chmurou a běsy téhle depresivní doby berou útokem.

"Už od svého koncertu v O2 areně, na který jsem Hanku pozval jako hosta, jsem si přál mít s ní společnou písničku. Když jsem složil tuhle vánoční, hned jsem jí zavolal, jestli má chuť a sílu si ji se mnou zazpívat. Reakce byla okamžitá a Hanka byla nadšená. Je mi ctí zpívat s tak legendární zpěvačkou. Nahrávání bylo víc než příjemné a mám pocit, že se to celé moc povedlo," raduje se z výsledku autor a jeho kolegyně poznamenává: "Dostala jsem první dárek k Vánocům! Duet od Marka Ztraceného 'Vánoce jako dřív'. Krásnou písničku a myslím, že budete věřit každému slovu, které napsal, protože jdou přímo ze srdce. Mám ho ráda."

Video se hned několik hodin po vydání uchytilo na špici YouTube Trendů a už má statisíce zhlédnutí a ohromnou spoustu pozitivních komentářů. Betlémské světlo, které v klipu roznáší bezelstně a sympaticky hubatá dětská herecká hvězda Valentýna Bečková (kdo ji viděl v pořadu "7 pádů Honzy Dědka", potvrdí), totiž symbolizuje právě naději, kterou nám svátky narození Krista přinášejí.

Naději, které se drží i sám protagonista. Vítězství ve Slavíku mu zhořklo kvůli aféře s písní "Stává se to i v lepších rodinách" naštěstí jen zčásti. Nyní už s velkou vervou chystá druhý díl "Tour de léto". A jestliže u populární hudby je klíčem k úspěchu množství prodaných desek, vstupenek a v dnešní době zhlédnutí videoklipů, bude si Marek Ztracený moci u tohoto singlu udělat další pomyslnou fajfku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY