Michal Hrůza na kompilaci "Hity & příběhy" poprvé rekapituluje svou kariéru

28.11.2021 16:04 - Milan Menčík | foto: Universal Music

Michal Hrůza slaví dvacet let hudební kariéry prvním kompletním výběrem "Hity & příběhy". Za dvacet let by mnozí dnešní interpreti vydali čtyři alba, z nichž poskládat "Best of" by nebyl takový problém. To však není Hrůzův příklad, který si i s trojalbovým prostorem pořádně lámal hlavu.

Michal Hrůza - Hity a příběhy
© Universal Music
"Uvědomil jsem si, že vybrat 37 písní, které jsem vydal za posledních dvacet let, je těžké, a proto jsme se rozhodli rozdělit album do tří témat: hity, duety a písně z filmů a TV seriálů či dokumentů," vysvětluje zpěvák, který šestatřicet již známých hitů doplnil o nový song "Nahoru". Doprovodné lyric video si můžete pustit níže.

Skladbu natočil s producentem Janem Horáčkem, který po smrti Mekyho Žbirky posílil jeho Kapelu Hrůzy. "Nejdůležitější sdělení písně 'Nahoru' je v její naději, že vše komplikované a těžké už brzy skončí. Vznikla, protože vyjadřuje mé vnímání budoucnosti, a vychází i z mého tápání a nevědění, co dál. Myslím, že podobnou zkušenost má dost lidí," přiblížil Hrůza. "Základní pravidlo mého skládání je pravda. Někdy i těžká, někdy i bláznivá, ale poslední dobou cítím, že se zase všechno v dobré obrátí," dodal.

Trojalbovou kompilaci si lze zakoupit či poslechnout zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY