Bloc Party otvírají novou kapitolu singlem "Traps"

27.11.2021 13:21 - Ondřej Kocáb | foto: Wunmi Onibudo

Bloc Party se svým příznivcům naposledy ukázali v letech 2018 a 2019, kdy projížděli svět a připomínali třinácté výročí skvělého debutu "Silent Alarm". Poslední studiovka "Hymns" se pak datuje až k roku 2016. Nyní se formace po letech klidu probouzí a chystá šesté album. Ponese název "Alpha Games", vyjde 29. dubna a nabídne dvanáct písní včetně pilotního singlu "Traps".

Vůbec poprvé se na skladbách podílela také bubenice Louise Bartle. Produkci pak obstarali Nick Launay a Adam Greenspan. K pilotnímu kousku se vyjádřil i frontman kapely Kele Okereke: "Od chvíle, kdy jsme napsali 'Traps', jsme věděli, že to musí být první věc, kterou lidé z tohoto alba uslyší. Hráli jsme ji už na zvukových zkouškách během posledního turné, ještě než byla dokončená, a poslouchali jsme, jak by zněla v těchto velkých místnostech a halách."

Hudebně se parta z Londýna po letech experimentů vrací zpět ke svým rockovějším kořenům. Znovu jsou cítit vlivy post-punkových idolů, jež zdobily první nahrávky, nechybí pořádná energie a také přímočarý refrén s Okerekeho naléhavým vokálem. Tato směs charakterizovala Bloc Party po celou první dekádu a tehdy to skupině fungovalo nejlépe. Zda bude zvuk celé desky blíž tomuto singlu, nebo dojde na další experimentování, se dozvíme v dubnu.

Seznam písní alba "Alpha Games" má tuto podobu: Day Drinker, Traps, You Should Know the Truth, Callum Is a Snake, Rough Justice, The Girls Are Fighting, Of Things Yet to Come, Sex Magik, By Any Means Necessary, In Situ, If We Get Caught, The Peace Offering.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY