Dokonalost sama. To je vánoční verze "Home To You" od Sigrid

22.11.2021 08:04 - Honza Balušek | foto: Lasse Floede

Některé písničky jsou záhy po vydání zapomenuty, jiné se stanou hity, jiné čeká další život. Přesně to se stalo songu "Home To You" norské zpěvačky Sigrid. Skladba původně vzešla z nahrávacích sessions pro její debutové album, objevila se ale až na soundtracku k filmu "The Aeronauts" a posléze se třeba v Británii stala nečekaným hitem, to když ji BBC používala k sestřihům z olympiády. A nyní si užívá své vánoční slávy.

Sigrid se ji totiž rozhodla přepracovat do sváteční podoby a letos ji vydat jako singl. "Stejně měla vždy takovou vánoční náladu," říká. Místo orchestru v originálu si nyní v instrumentaci vystačila pouze s klavírem a smyčcovým kvartetem a samozřejmě značně pozměnila text, aby více reflektoval Vánoce.

Videoklip pak pořídila naživo a výsledek je prostě dokonalý. Místem natáčení se stalo londýnské nádraží St Pancras, vše je na jeden záběr a člověk jen žasne, jak zvukař dokázal sejmout její zpěv, klavír i kvarteto. Sigrid totiž nestojí na místě, ale zvolna přechází nejdříve sama a poté mezi hudebníky a (pravděpodobně) přihlížejícími cestujícími. Vše nádherně funguje, včetně jejího oblečení - jako správná Seveřanka na sobě nemá upnuté a vyprsené šaty jako jiné živoucí hudební symboly Vánoc, ale obyčejné kalhoty a hnusný vánoční svetr.

Pokud se už chcete svátečně naladit, ale nepouštět si přitom další verzi "Nesem vám noviny", tenhle zázrak vás určitě dostane. Ale to pak už vystoupení se stejnou písní na britském koncertu Stand Up To Cancer, na které si můžete podívat také, vypadá poněkud obyčejně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY