Návrat hiphopových klasiků Gang Starr

26.05.2003 12:52 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Gang Starr
© facebook interpreta
Tvrdí o sobě, že jsou jediní opravdoví hiphopoví klasikové, DJ Premier a Guru tvoří Gang Starr a jejich šestá studiová deska "The Ownerz " nás o tom má plně přesvědčit.

Pokud o sobě tvrdíte, že máte rádi hip hop a neznáte Gang Starr, tak se styďte. DJ Premiere a Guru tvoří jednu z nejuznávanějších skupin rapového nebe. Jejich klasická alba "Step In The Arena" a "Daily Operation" ze začátku 90. let nastavily laťku undergroundovému hip hopu. Jejich tvorba ale vždy ctila jazzové kořeny černé hudby a položili základ stylu, kterému se říká jazz rap. DJ Premier je známý jako jeden z nejdůležitějších hiphopových producentů 90. let a uznávaný hitmaker (Notorious B.I.G., Mos Def, Nas, Jeru The Damaja nebo Jay Z), zatímco MC Guru se proslavil výběry "Jazzmatazz", na kterých mistrně spojoval jazzové veličiny s hip hopem a popovými zpěváky.

Posledním zářezem Gang Starr byl retrospektivní výběr hitů "Full Clip: A Decade Of " z roku 1999. Teď se Premier a Guru znovu sešli, aby do světa vypustili své šesté studiové album "The Ownerz". Desku připomíná první singl "Skilzz". Jako správné hiphopové album se nemůže obejít bez hostů - celebrity list obstarali M.O.P., Snoop Dogg, Jadakiss a Fat Joe. V promomateriálu Premier vysvětluje název nového alba: "V branži je nyní spousta lidí, kteří ji chtějí zneužívat a svým sračkám říkají hip hop... My pořád věříme v sílu hudby a lásku k ní a taky věříme, že jsme ti praví majitelé její čisté formy."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY