Album Blue Effectu "Svět hledačů" vychází ve výroční reedici, křtu se ale dočká až na jaře

20.11.2021 12:09 - Milan Menčík | foto: Alan Pajer

Fanoušci Radima Hladíka a kapely Blue Effect budou mít žně i na letošní Vánoce. Loni vyšly v reedici obě alba "Nová syntéza", na konci roku 2018 zase vyšla krabice se čtyřmi disky fenomenálního kytaristy "Má hra". Tentokrát nastal ideální čas na připomenutí další kultovní desky - "Svět hledačů". Důvodů je přitom hned několik - pětasedmdesátiny zpěváka, klávesisty a skladatele Leška Semelky, stejné
Blue Effect - Svět hledačů
© Supraphon
nedožité narozeniny kytaristy, skladatele a kapelníka Radima Hladíka a také výročí odchodů bubeníka Vlada Čecha a textaře Pavla Vrby.

Formace přitom v té době musela na anglický název zapomenout a počeštit se na Modrý efekt. " 'Svět hledačů' stojí za vydání kdykoli. Napínavé, byť nakonec marné bylo hledání originálů ztracených výtvarných a fotografických podkladů Petra Síse a Alana Pajera. Rekonstruovaná reedice však myslím jasně dokazuje, jak výborná muzika to byla i jak stylové je její zabalení," říká editor Karel Deniš.

Na CD variantě nechybí ani sedmička bonusů. Znovu vydaná kolekce by měla být pokřtěna na jaře 2022 v pražském Lucerna Music Baru, kde by se měl znovu na koncertní pódia vrátit projekt Nové syntézy. Původní plán 30. listopadu 2021 ze známých důvodů padá, účast Leška Semelky, rodiny Radima Hladíka i zástupců Supraphonu na této výjimečné události však platí i pro jarní termín, který bude upřesněn. Reedice je k mání na LP, CD i digitálně zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY