Tamburína Liama Gallaghera se prodala za více než sto tisíc korun

18.11.2021 09:18 - Honza Balušek | foto: Warner Music

Fanoušci dokážou za různé memorabilie spojené s jejich oblíbenci někdy vysolit neskutečné částky. Jednou z nich je i hodně použitá tamburína, s níž Liam Gallagher nahrával písně na album "(What's The Story) Morning Glory" kapely Oasis. Před několika dny se v britské aukční síni Hansons prodala za 3 600 liber, v přepočtu tedy za více než sto tisíc českých korun.

Tamburína Liama Gallaghera
© Hansons
Gallagher při natáčení hitů jako "Wondewall" či "Champagne Supernova" nástroj téměř odrovnal, jak je ostatně vidět na přiloženém snímku, a tamburína měla jít rovnou do koše. Zvukový inženýr Nick Brine si ji ale vzal a v dalších letech ji ve studiu využili třeba i Kasabian, Arctic Monkeys, Supergrass nebo The Verve. Při aukci měl instrument vyvolávací cenu 500 britských liber, prodal se ale nakonec za sedmkrát více.

Dá se předpokládat, že bývalý frontman Oasis a nynější velmi úspěšný sólový interpret si pro nahrávání desky "C’MON YOU KNOW" pořídil úplně nový nástroj. Ten se třeba za dalších pětadvacet let prodá za ještě vyšší částku. Jak se Liam svěřil svým příznivcům, čerstvá kolekce je už zcela hotová a právě ji poslal na mix. K uším jeho příznivců se dostane 27. května 2022.

Mezitím si můžete připomenout živou verzi hitovky "Wonderwall" od dnes již neexistující, svého času populární skupiny bratrů Gallagherových. Klip láká na záznam ikonického koncertu v Knebworthu z roku 1996, který vyjde už v pátek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY