Beth Hart připravila album coververzí Led Zeppelin

19.11.2021 10:53 - Jiří V. Matýsek | foto: Marie Trávníčková

Na cenu Grammy nominovaná americká zpěvačka Beth Hart patří v současnosti k největším hvězdám ženského blues. Až dosud ale vydávala desky, které z velké většiny stály na vlastním autorském materiálu. Na začátku příštího roku, přesněji 25. února, vydá kolekci věnovanou výhradně hudbě někoho jiného. A nesáhla ani tak po tvorbě žánrových klasiků, ale zabrousila do oblasti hard rocku (byť stylem blues pořádně načichlého), k britským legendám Led Zeppelin.

Devítiskladbové album "The Tribute To Led Zeppelin" zasahuje celé spektrum, které Led Zeppelin ve své muzice obsáhli. Najdeme tu tak nové pojetí ikonických skladeb jako "Stairway To Heaven", "Whole Lotta Love" či "Black Dog", ale i méně přímočaře hitových kusů jako "The Crunge" nebo "Dancing Days". Prvním singlem sbírky je klasický otvírák eponymního debutu kapely "Good Times, Bad Times". Přehrát si jej můžete pod článkem.

Vše vzniklo vlastně náhodou. Beth Hart totiž při natáčení předchozí nahrávky "War In My Mind" ve studiu vystřihla i "Whole Lotta Love". To producenta Roba Cavalla zaujalo a navrhl, zda by nechtěla udělat celé album. Zpěvačka ho odmítla. "Na to, abyste mohli dělat Led Zeppelin, musíte být důkladně nasr...í. Roky se snažím vyhnat ze sebe svůj hněv, nemůžu se do něčeho takového pouštět," zareagovala tehdy. Věci uvedla do pohybu pandemie, podle jejích slov dostatečný důvod k hněvu. A tak je dílo hotové a v únoru vyjde digitálně, na CD i LP, včetně několika limitovaných sběratelských variant.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY