Marie Rottrová ON AIR: Můj cover Black Sabbath je prý na jejich stránkách hit

12.11.2021 16:22 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Legenda českého soulu a popu, Marie Rottrová, která v těchto dnech slaví významné životní jubileum, je už více než padesát let nedomyslitelnou součástí československé hudební scény. Do pořadu On Air přišla zavzpomínat na talentovou soutěž, jíž se v mládí zúčastnila, na to, jak se dostala k soulu a proč v osmdesátých letech přešla - podobně jako řada světových soulových zpěvaček té doby, mimo jiné Carly Simon nebo Diana Ross - spíše k popovým baladám.

Jak vzpomíná na svoje začátky s kapelami Samuel a Majestic? Jak se jí zpívaly texty Jaromíra Nohavici, který pro ni přetextoval i skladby od Black Sabbath nebo The Jacksons? A co říká na současný světový soul? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY