Lo Moon ctí v "Dream Never Dies" poetiku Talk Talk

17.11.2021 12:51 - Dan Hájek | foto: Strngr Recordings

"Dream Never Dies", tak se jmenuje nový singl skupiny Lo Moon. Ta nyní finišuje práce na své druhé desce, jež však zatím nemá své finální jméno ani datum vydání. Celou nahrávku po producentské stránce zastřešuje sama kapela, přičemž s ní úzce spolupracuje Yves Rothman (Yves Tumor, Miya Folick).

Leaderem Lo Moon je Matt Lowell, který jako svůj zdroj inspirace přiznává Talk Talk a jejich nezaměnitelný hlas Marka Hollise. Mattův vokál je mu ostatně v některých polohách velmi podobný. Novinka "Dream Never Dies" je o pocitu stárnutí, o chvílích, kdy si čím dál častěji uvědomujete nostalgii po svém mládí. Její autor popisuje, že se snažil nasát optimismus, a bojuje s výzvou tyto momenty neztratit a zároveň se v nich neutopit. Zdůrazňuje, že ona naděje se nemá nechat proklouznout mezi prsty a nemá se jí dovolit, aby s sebou odnesla vše, o co nechcete přijít. Skladbě zpočátku dominuje klavírní linka, která následně vklouzne do směle vystavěného naléhavého finále.

Doprovodný klip tento vývoj dokonale ctí. Pohrává si s náladou a hrou se stíny. Režisér Michael Hili (spolupracoval s The Killers, Lemon Twigs a Johnem Carroll Kirbym) zde nijak neplýtvá obrazovým výrazivem, zaměřuje se na detail a práci se světlem coby zdrojem oné naděje. Postupně pak přidává i záběry na kapelu nebo další terénní sekvence snímků.

Losangeleský dnes již kvartet Lo Moon debutoval v roce 2016 nepřeslechnutelnou kráskou "Loveless". Ta mu přinesla smlouvu s vydavatelstvím Columbia, které o dva roky později vydalo jeho bezejmenný debut. "Dream Never Dies" uzavírá tříleté čekání na nový materiál, jehož se snad brzy dočkáme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY