FVLCRVM v klipu "Do It All Again" čelí nástrahám policajtky Annet X

14.11.2021 12:28 - Dan Hájek | foto: FVLCRVM

MTV a konec devadesátek jsou nekonečným zdrojem inspirace pro FVLCRVM. Důkazem budiž i čerstvý track "Do It All Again" a doprovodné video. Pišta Kráľovič jimi pokračuje v sérii osamocených singlů, posledním kompletem tak i nadále zůstává povedené loňské épéčko "attentioncore".

Ke spolupráci si tentokráte pozval Annet X. "První demo, které mi Annet poslala bylo nahrané na mikrofon jejích sluchátek, navíc byla i trochu nachlazená. Znělo to tak osobitě, že nám zabralo velmi hodně času replikovat ten zvuk a náladu i do studiové nahrávky," doplňuje sám autor.

Videoklip měl pod palcem Saymon, natáčelo se v pískovité poušti v záhorském borovicovém lese. Jednu z dalších rolí si pak zahrály Miška Duchová a stařičký Citroën XM. Vše ctí onu atmosféru té doby, zápletka je jak vystřižená z nějakého béčkového krimi hororu, který tvůrčí tým po svém brakuje a paroduje (některé scény by se v realitě těžko přihodily). Má to drive a jasnou vizi, kterou zúčastnění aktéři plní do posledního detailu.

Po zhlédnutí snímku snadno uvěříte Pištovu vyprávění o patáliích, které se přihodily při jeho vzniku: nečekaně přestaly fungovat světlomety, nešťastnou náhodou bylo zničeno designové sáčko anebo okamžik, kdy štáb musel komplikované vysvětlovat policejní hlídce, že samopal v zakrvaveném kufru auta, které je napsáno na zcela jiného majitele, je jen replikou.

Hudebně "Do It All Again" taktéž připomíná devadesátky, dvěma nejmenovaným hitům této éry dokonce nepřímo sklání poklonu. Zároveň se dotýká tématu selhání coby nezbytné součásti našich životů. V kontrastu s hravou melodií by ze skladby mohla být hymna současných mileniálů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY