Zpívající kuchař Přemek Forejt umí mile překvapit nejen v kuchyni. Dokazuje to klipem "Please"

23.11.2021 17:38 - Hana Bukáčková | foto: Martin Švec

Ivo Jahelka = zpívající právník. Přemek Forejt = zpívající kuchař. Vzpomínám si, jak několik let jezdila po festivalu Hrady CZ atrakce v podobě zpívajícího vietnamského stánkaře, i když ten spíš byl raritou a bizárem, aby přilákal strávníky.

Forejt naštěstí nic takového nepotřebuje. Úspěšný šéfkuchař, majitel vyhlášené restaurace Entrée a porotce z populární televizní show MasterChef čím dál víc proniká i do hudební branže. Zhruba před rokem překvapil v pořadu Tvoje tvář má známý hlas, kde si troufl na Justina Timberlakea. Po debutové písni "Stella", kterou mu napsal Petr Harazin z Nebe a kterou věnoval své dceři, přichází s dalším songem "Please".

I tentokrát spolupracoval se zmíněnou havířovskou formací. Za textem stojí opět její frontman, na pomoc si tentokrát přizval mladou ostravskou muzikantku Niké Vopaleckou, studentku prestižní bostonské hudební vysoké školy Berklee. Skladbu produkoval Johny Rainbow (Honza Balcárek z Light & Love).

"S kluky jsme si sedli, a jelikož mě zpívání baví a přijde mi to jako skvělé odreagování a koníček k mé práci, rozhodl jsem se v něm pokračovat," říká začínající zpěvák, který v případě svého druhého singlu vyměnil češtinu za angličtinu. "Moc mě baví písničkář James Bay. Když se mě Petr ptal, jaký žánr bych chtěl zpívat, napadlo mě, že tahle poloha mi bude sedět jako ulitá," dodává.

"Text je o člověku vracejícím se domů, protože doma je vše, čím se chce ve svém životě obklopovat. Vždycky když píšu pro někoho jiného než pro svou kapelu, snažím se maximálně vcítit do osoby daného interpreta, ale v případě Přemka to bylo velmi jednoduché, protože mi přijde, že jsme si v lecčem podobní. Oba se živíme tím, co milujeme, oba jsme našli své životní lásky a oba máme krátce po třicítce tak nějak všechno hezky srovnané," uvedl Harazin.

Doprovodný videoklip natočili Martin Švec a Štěpán Petrů. Zachytili v něm vlastně pouze to, jak celá skupina přehrává píseň na půdě domu, před pecí nebo na zahradě, výsledek je ale povedený a domáckou náladu skladby příjemně podtrhuje.

Až čas ukáže, jestli si Přemek Forejt jenom odskočil od plotny, nebo jestli vydá i celé album, nebo alespoň nazpívá duet se svojí partnerkou Evou Burešovou. "Please" je každopádně příjemná věc, oproti prvotině lepší, vkusnější. A určitě nejenom ženy mi dají za pravdu, že charismatických zpěváků, mezi něž by se Forejt pomyslně mohl řadit, není nikdy dost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY