jedničce - musicserver.cz">

AViVA je na "Volume II" téměř stejná jako na jedničce

17.11.2021 09:00 - Honza Balušek | foto: Kinda Agency

Pro australskou zpěvačku, jež si říká AViVA, je formát dlouhohrající desky jen prostorem, kam za sebe naskládá své již vydané singly. Minulý rok jsme se tak dočkali "Volume I" a letos, když už měla dost dalších zveřejněných písniček, nám dala "Volume II". A novinka na svého předchůdce zcela jasně navazuje.
7/10

AViVA - Volume II

Skladby: RULES, HYPNOTIZED, EVIL, WICKED, QUEEN OF THE FREAKS, CURSED, ANTIHERO, HOUDINI, UNBREAKABLE, TWISTED, DEMONS
Vydáno: 29.10.2021
Celkový čas: 33 minut
Vydavatel: PSYCHO Records

AViVA dosud sice vydala jen dvě alba, ale bez problémů se dá říci, že už si našla svůj zvuk a toho se drží. Všechny skladby na jedničce i dvojce nezapřou svůj původ a dohromady tvoří soudržný celek. Australanka se drží spíše středního tempa, elektroniku občas promíchá s trochou kytar a její hudba rozhodně není pozitivní a rozjásaná. Právě naopak, temnota jí vyhovuje, ale samozřejmě taková ta alternativně-popová alternativa. Úplně jde slyšet, jak by písničky bez problémů tvořily soundtrack k prvnímu dílu jejího young adult dystopického románu "SELF/LESS", který vydala před pár týdny. Takové "HYPNOTIZED" nebo "TWISTED" by se ostatně hodily snad do každého teenagerského televizního seriálu do scén, kdy zrovna nesvítí sluníčko, ale je velmi napjatá atmosféra.

Že ale AViVA umí natočit taky vyloženě rádiový kousek, prokázala i na své druhé desce. Zatímco na debutu zařadila na závěr roztomilou hitovku "DGAF", na druhou kolekci přihodila na konec novinku "Demons". Ta, i přes svůj název, naplňuje stejnou kolonku příjemné popové melodie.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY