- musicserver.cz">

Michal Horák světu přiznává: "Z diplomky nemám nic"

05.11.2021 18:57 - Hana Bukáčková | foto: Luciet Levá

V září vydal Michal Horák druhou sólovku "Michalbum" a už přichází s dalším songem. Mladý písničkář je v posledním ročníku Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy se zaměřením na učitelství pro 1. stupeň s oborovou specializací na hudební výchovu, téma tudíž bylo nasnadě. Singl "Z diplomky nemám nic" se tak řadí mezi jeho obsáhlou sbírku skladeb ze školských kratochvílí.

Nejeden student se s jeho verši ztotožní. Prokrastinace je zkrátka fenomén, který zná snad každý i z vlastního života. "Z diplomky nemám nic, a tak zpívám z plných plic, nemám nic, to bude sranda u státnic," zpívá Horák. V textu i videoklipu objasňuje, jakými kuriózními náhradními činnostmi se lze v takto jistě psychicky velmi vypjatém období zabývat.

A je to opět povedená píseň, ve které autor dokazuje, s jakým vtipem a citem se umí zhostit jakéhokoliv tématu, aniž by výsledkem byl kýč. Režie snímku se ujal Vladimír Špička. V komentářích pod ním se mi nejvíc líbil tento: "Jak ze zoufalství udělat hit." Fanoušci se v diskuzi navzájem podporují - Michal Horák v tom zkrátka není sám.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY