Foals jsou zpět s tanečním klipem k "Wake Me Up"

09.11.2021 17:04 - Ondřej Kocáb | foto: klapper.cz / musicserver.cz

"Wake Me Up" je první písní britských Foals po zářijovém odchodu jejich klávesisty Edwina Congreavea. Song z produkce dvojice John Hill - Miles James je zároveň pilotní ochutnávkou z připravovaného alba. To bude navazovat na dvojici předloňských nahrávek "Everything Not Saved Will Be Lost Part 1" a "... Part 2" a vyjít by mělo někdy během příštího roku.

"Je to už pořádná cesta, kterou kapela ušla experimentováním s různými zvukovými paletami. Tentokrát na nás však dopadla touha vrátit se více k původní myšlence skupiny, kde se rytmus, groove a kytary architektonicky prolínají. Chtěli jsme proniknout do fyzičnosti hudby. A chtěli jsme, aby to bylo fakt dobré. Bude to taková naše verze taneční či disco desky," rozpovídal se o nové skladbě frontman Yannis Philippakis a dodal: "S 'Wake Me Up' jsem se snažil napsat song o tom, jak se přenést do lepší, idylické situace. Myslím, že jsme všichni během posledních osmnácti měsíců měli pocit, jako bychom byli v podivném snu, který byl neskutečný, přesto velmi emotivní. Myslím, že jsme si všichni v různých okamžicích přáli probudit se konečně někde jinde."

Výsledek tato slova jen potvrzuje. Rytmická píseň ihned od prvních tónů rozpohybuje boky a chytlavý refrén vás vyloženě pozve na taneční parket. Videoklip vrací muzikanty na pódia v divadle. Kromě jejich vystoupení, natáčeného na jeden tah, nás kamera zavede i k přípravám kolem, a tak vidíme i práce s kulisami, rekvizitáře či přípravy tanečnic a tanečníků.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY