Coldplay stanuli s "Music Of The Spheres" v čele českého albového žebříčku, Kryštof se výrazně propadli

27.10.2021 17:00 - Josef Martínek | foto: Dave Meyers

V tuzemském rádiovém éteru nadále panuje bezvětří, Eda Sheerana s hitem "Bad Habits" ani jeho nejbližší soupeře znovu nedokázal nikdo sesadit. Albovou hitparádu si podmanili Coldplay s novinkou "Music Of The Spheres", skupina Kryštof opouští medailové příčky překvapivě už ve druhém týdnu.
Ed Sheeran - Bad Habits
© Asylum UK
RÁDIA - Ed Sheeran je zkrátka nezastavitelný. Jeho singl "Bad Habits" získává v našich rádiích jedenáctý vítězný vavřín po sobě, což z této písně v tomto ohledu dělá jeden ze zpěvákových největších hitů posledních let. Půdu pro své očekávané nové album "=", které vydá tento pátek 29. října a které bude propagovat z koronavirové karantény, si připravil perfektně.

Ani konkurence za zrzavým hudebníkem se příliš nemění. Jeho nejbližší pronásledovatelé Imagine Dragons a Dua Lipa si oproti minulému týdnu pouze prohodili pozice - američtí pop-rockeři postoupili s "Wrecked" na dvojku, britská interpretka s balkánskými kořeny si s "Love Again" pohoršila na číslo tři.

The Kid Laroi a Justin Bieber uhlídali zásluhou "Stay" čtyřku a nepohnula se ani skupina Jelen, pátá s "Ještě jednu noc". Po třítýdenní pauze se do top desítky - konkrétně na její chvost - vrátili OneRepublic s písničkou "Run", k žádným zásadním zvratům v elitní společnosti ale nedošlo.

O nejúspěšnější novinku kola se postaral LilHuddy, devatenáctiletý americký zpěvák a především tamní populární influencer. V songu "Don’t Freak Out", který začíná jako třicátý druhý nejhranější, mu hostují rapper iann dior, Tyson Ritter z kapely The All-American Rejects a bubeník Travis Barker z Blink-182.

Jako pětatřicátá odstartovala Adele. Singl "Easy On Me" ohlašuje její čtvrtou řadovku "30", které se dočkáme 19. listopadu. Hned v prvních dnech od vydání se písnička dočkala přívalu streamů i placených stažení, což ji poslalo na vedoucí příčku hitparád v mnoha zemích světa, včetně USA a Velké Británie.

Německou taneční scénu reprezentují na padesáté první řádce Felix Jaehn a Robin Schulz, kteří v "I Got A Feeling" spojili síly se zpěvačkou Georgií Ku. Američan Blackbear se s "@ my worst" podíval na třiapadesátku.

O šest příček níže následuje londýnská písničkářka Tiggi Hawke zásluhou skladby "Back For You", nahrané s norským producentem CLMD. Poslední novinka dorazila opět z Německa, Michael Schulte vyslal na devadesáté osmé místo singl "Here Goes Nothing".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Bad Habits
  2. Imagine Dragons - Wrecked
  3. Dua Lipa - Love Again
  4. The Kid Laroi feat. Justin Bieber - Stay
  5. Jelen - Ještě jednu noc
  6. Marek Ztracený - Moje milá
  7. Minelli - Rampampam
  8. David Stypka & Bandjeez - Farmářům
  9. Becky Hill & David Guetta - Remember
  10. OneRepublic - Run


Coldplay - Music of the Spheres
© facebook interpreta
ALBA - Devátou studiovku Coldplay sice světová kritika moc nechválí, komerčně se však "Music Of The Spheres" daří. Na britském trhu se stala nejrychleji prodávanou deskou tohoto roku - za jediný týden překonala hranici sta tisíc žebříčkových bodů. Je ale otázkou, jak tento výsledek obstojí v porovnání s předpokládanými bestsellery příštích týdnů - novinkami Eda Sheerana, Abby nebo Adele. Na číslo jedna poslali Chrise Martina & spol. také čeští fanoušci, naopak v USA z toho byla jen čtvrtá pozice.

Stříbro si přisvojil Nik Tendo. Zdá se, že tento rapper se na medailových stupních zabydlel, protože jeho titul "Jsem v pohodě, sem v prdeli." na nich setrvává už dvanáctý týden po sobě.

Vysoký zájem posluchačů si udržuje také Vladimír Mišík s albem "Noční obraz", které po dvou zlatých a jednom stříbrném výsledku nyní přidává bronz. To samé se nedá říci o osmé studiovce skupiny Kryštof, kterou už ve druhém týdnu potkal razantní sešup z první na desátou příčku. "Halywůd" zatím sbírá většinou velmi špatné recenze a aktuální umístění spíše napovídá tomu, že posluchači mají podobný názor jako kritici. Zda tomu tak skutečně je, se však ukáže teprve v dalších týdnech, zvlášť v předvánočním období, jež bývá pro hudební trh tradičně přívětivé.

Do elitní desítky vstoupily také dvě české novinky, v obou případech jde o výběry, navíc shodou okolností zpěvaček se stejným křestním jménem. Pátá Hana Zagorová, která letos v září oslavila 75. narozeniny, potěšila fanoušky kompilací "100+20 písní" posbíranou ze songů z let 1968 až 2020. Na osmičce boduje Hana Hegerová, k jejímž nedožitým devadesátinám (oslavila by je před pár dny) vyšla kolekce jejích frankofonních skladeb "Merci!".

V dalších patrech hitparády najdeme ještě několik novinek. Čtrnáctka připadla reedici "Let It Be" od The Beatles, šedesátou šestou pozici obsadil kytarový mág Santana s nahrávkou "Blessing and Miracles".

U sedmasedmdesáté řádky by měli zpozornět příznivci Judas Priest - soubor KK's Priest totiž vznikl kolem bývalého kytaristy této kultovní heavymetalové party K. K. Downinga. Albová prvotina se jmenuje "Sermons Of The Sinner".

Top 10 - alba:
  1. N Coldplay - Music Of The Spheres
  2. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  3. Vladimír Mišík - Noční obraz
  4. Viktor Sheen - Barvy
  5. N Hana Zagorová - 100+20 písní - 1968-2020
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. Olivia Rodrigo - Sour
  8. N Hana Hegerová - Merci!
  9. Lil Nas X - Montero
  10. Kryštof - Halywůd

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 42. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY