Green Day v prosinci nabídnou kompilaci živáků "The BBC Sessions"

24.10.2021 13:14 - Ondřej Kocáb | foto: greenday.com

Green Day budou rekapitulovat. Zavzpomínají přitom na vystoupení, která v letech 1994, 1996, 1998 a 2001 odehráli pro BBC v jejich Maida Vale studios. Sbírka pojmenovaná prozaicky "The BBC Sessions" vyjde 10. prosince a přinese šestnáct skladeb na různě barevných vinylech a CD.

Úplně první záznam pochází z doby, kdy se kapela proslavila deskou "Dookie". A právě hity z tohoto pravděpodobně nejslavnějšího alba byly hlavní náplní prvních koncertů pro tuto britskou rozhlasovou a televizní stanici. O dva roky později formace propagovala čtvrtou řadovku "Insomniac". Poté přišly ještě návraty s alby "Nimrod" a "Warning". Každý týden až do vydání bude vycházet jedna píseň, jež se na výběru objeví. První z nich je "2000 Light Years Away", na jejíž záznam se můžete podívat níže.

Kromě této kompilace se skupina pochlubila i vlastní verzí songu "Rock And Roll All Nite" od Kiss. Ta mimochodem zdobí i jejich setlist "Hella Mega Tour", v rámci které se společně s Fall Out Boy a Weezer příští rok zastaví i v Hradci Králové. Své vystoupení odehrají v závěrečný den festivalu Rock For People 18. června.

Tracklist "The BBC Sessions" bude následující: She, When I Come Around, Basket Case, 2000 Light Years Away, Geek Stink Breath, Brain Stew/Jaded, Walking Contradiction, Stuck With Me, Hitchin A Ride, Nice Guys Finish Last, Prosthetic Head, Redundant, Castaway, Church On Sunday, Minority, Waiting.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY