Bastille klipem k "No Bad Days" vykročili do budoucnosti

21.10.2021 13:38 - Dan Hájek | foto: Virgin Records

Více než dva roky uběhly od vydání zatím poslední desky kvartetu Bastille "Doom Days". Tento čas parta okolo Dana Smitha využila k vydání hned několika singlů a épéček. A zkraje února se dočkáme dlouhohrající novinky. Čtvrtou řadovku nazvanou "Give Me The Future" nyní uvádí futuristické video k singlovce "No Bad Days".

"Give Me The Future" bude ambiciózní nahrávka, na které by Bastille rádi složili poctu moderní době, průlomům ve vědě a dalším objevům. Zároveň se prý pokusí i nastínit, co vše by mohlo v následujících letech a dekádách přijít. Budou reflektovat nové technologie, ale i temnější stránky času stráveného v online realitě, dotknou se i dystopických úvah. Hudebně by měli nabídnout to, na co jsme zvyklí, tedy tanečnější komplet v elektronickém duchu.

Zmíněnému konceptu jde rovněž vstříc doprovodné video k tracku "No Bad Days". Režíroval jej sám Dan za pomoci týmu Trash Factory. Obrazově se dostáváme do výzkumné laboratoře plné přístrojů, kde Smith vystupuje coby badatel, který chce svou robotickou milenku připravit na nástrahy života. Experiment se mu však vymkne z rukou a nastane fatální chyba. Výsledkem je určitá variace na Frankensteina anebo snímek "Zpátky do budoucnosti". Samotný song si drží hitovou laťku Bastille.

Album "Give Me The Future" doputuje do obchodů a na streamovací platformy v pátek 4. února 2022 a přinese těchto třináct skladeb: Distorted Light Beam, Thelma + Louise, No Bad Days, Brave New World (interlude), Back To The Future, Plug In..., Promises (by Riz Ahmed), Shut Off The Lights, Stay Awake?, Give Me The Future, Club 57, Total Dissociation (interlude), Future Holds (feat. BIM.). V oficiálním e-shopu skupiny můžete vybírat hned z několika balíčků, včetně podepsaných cédéček nebo desek, limitovaného barevného vinylu nebo kazet s obaly, na nichž jsou vyobrazeni jednotliví členové.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY